Σάλος για το γούρι με τη Μαντώ Μαυρογένους

March 23, 2021

Αντιδράσεις προκάλεσε το γούρι με τη Μαντώ Μαυρογένους που πωλείται στο Μουσείο Μπενάκη, στο οποίο αναγράφονται οι εξής λέξεις: «υγεία, καύλα, επανάσταση». Πρόκειται για μια δημιουργία της καλλιτεχνικής ομάδας B612. Δημιουργήθηκε ως γούρι του 2021 και διατίθεται στο μουσείο εδώ και μήνες, πριν από τον Δεκέμβριο.

Το Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο αναφέρθηκε στο θέμα ενώ φιλοξένησε και την απάντηση του μουσείου: «το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, πρώτο στην Ελλάδα και με συνεχή παρουσία για πάνω από 40 χρόνια, άνοιξε από νωρίς τον δρόμο σε νέους σχεδιαστές και σε σύγχρονους καλλιτέχνες, με πολλούς από τους οποίους διατηρεί σταθερή συνεργασία.

Χωρίς να παρεμβαίνει στα έργα τους, πόσω μάλλον να τα λογοκρίνει, το Πωλητήριο παραμένει δεκτικό στις δημιουργικές θεωρήσεις των καλλιτεχνών που φιλοξενεί, πράγμα που συνέβη και στην περίπτωση του αντικειμένου που κυκλοφόρησε ως πρωτοχρονιάτικο γούρι τον Δεκέμβριο του 2020 και που το τελευταίο εικοσιτετράωρο πυροδότησε συζητήσεις σε μερίδα του κοινού.

Χαρδαλιάς: Τα τρυφερά λόγια για τα γενέθλια της συζύγου του (φωτο)

Άγριες Μέλισσες: Ύστερα από σύγκρουση ο Νικηφόρος εγκαταλείπει την Ασημίνα

Άγριες Μέλισσες: Η Δρόσω αποφασισμένη να παίξει το τελευταίο της χαρτί