Ποια ψάρια πρέπει να αποφύγετε στη διατροφή σας

Οι ειδικοί συνήθως προστρέχουν στη σύσταση της κατανάλωσης ψαριών στην καθημερινή διατροφή ως ένα βασικό στοιχείο για τη διατήρηση της καλής υγείας. Ωστόσο, υπάρχουν και εξαιρέσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Σύμφωνα με το Ίδρυμα Ισπανικής Καρδιολογίας (FEC), το ψάρι προσφέρει μια πληθώρα θρεπτικών ουσιών, όπως πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, λιποδιαλυτές βιταμίνες Α και Δ, ιώδιο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο και ασβέστιο (αν καταναλωθεί με τα κόκαλα) και χαμηλή συνδετική ινώδη, κάνοντας την πέψη του ευκολότερη.

Σε πολλές περιπτώσεις, όμως, οι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να επιλέξουν ψάρια που δεν είναι τα πιο υγιεινά, όπως ο καπνιστός σολομός, τα καβουροπόδαρα ή τα ψαρομπαστούνια, τα οποία μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία.

Επιπλέον, υπάρχουν και άλλα ψάρια που είναι ασύστολα να αποφεύγονται, σύμφωνα με τους ειδικούς. Στην επιλογή των ψαριών μας, πρέπει να προτιμούμε ψάρια τοπικής προέλευσης και να αποφεύγουμε αυτά με χαμηλή θρεπτική αξία ή εκείνα που προέρχονται από μολυσμένα νερά, όπως αναφέρουν οι ειδικοί.

Ορισμένα παραδείγματα περιλαμβάνουν:

-Η τιλάπια

-Η πάνγκα

-Η πέρκα

Γενικά, είναι σημαντικό να ενημερωνόμαστε για την προέλευση του ψαριού που καταναλώνουμε και να προτιμούμε αυτά με υψηλή διατροφική αξία για την καλή μας υγεία.

Written by admin

Η Ντέσσυ Κουβελογιάννη μιλάει για τη Μπέττυ Μαγγίρα: “Όταν φαντάζομαι τι μου συνέβη, δεν είναι και τόσο καλό”

Η συγκλονιστική ανακοίνωση της Ναταλί Κάκκαβα για τη συναισθηματική κακοποίηση: Αντισταθείτε ώστε κανείς να μην αισθάνεται μόνος