Πηνελόπη Αναστασοπούλου αντιδρά στην “χοντρή” του Κραουνάκη: “Μια λέξη με αρνητική σημασία”

Δεν μου αρέσει να πω γέρο έναν μεγάλο σε ηλικία άνθρωπο, θα τον πω ηλικιωμένο ή παππού

“Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιήσω τη λέξη “γέρος” για έναν ανώτερης ηλικίας άνθρωπο. Προτιμώ να τον αποκαλέσω ηλικιωμένο ή ακόμη και παππού”, δήλωσε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο μουσικό σόου του Alpha, η ηθοποιός μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα και μίλησε για το θέμα αυτό με μια δημοσιογράφο.

Σημειώνοντας τις προσωπικές της απόψεις, εξέφρασε τη διαφωνία της με την χρήση της λέξης “χοντρή” σε ένα τραγούδι, επισημαίνοντας τις προθέσεις της πολιτικής ορθότητας.

Τονίζοντας την σημασία της ευγένειας και της σεβασμού προς τους άλλους, εξήγησε πως προτιμά να χρησιμοποιεί γλυκές λέξεις και αποφεύγει να προκαλεί οποιαδήποτε αρνητική αντίδραση.

Η άποψή της συμμερίστηκε ακόμη και ο συνεργάτης της στο J2US, Ίαν Στρατής, ενώ επισήμανε ότι η πολιτική ορθότητα αποτελεί σημαντικό θέμα προς συζήτηση.

Για την Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η αναφορά σε έναν ηλικιωμένο άνθρωπο ως “γέρο” δεν αποδίδει τον αναγκαίο σεβασμό και αξιοπρέπεια που του αξίζει. Αντίθετα, προτιμά να χρησιμοποιεί λέξεις που αντικατοπτρίζουν τον σεβασμό και την αξία του ανθρώπου αυτού.

Written by admin

Ανέκδοτο με επική απορία: “Είσαι τόσο καλή…”

Σπίτι: Διακόσμηση και Χρώματα για το 2024