Πάνος Σόμπολος: «Σıγά μην στεναχωρıέται ο παρουσıαστής ή ο ρεπόρτερ»

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο Πάνος Σόμπολος στον Ισίδωρο Φίκαρη και την κάμερα της εκπομπής «Γεια σου» το μεσημέρι του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ.

Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο «πατριάρχης» του αστυνομικού ρεπορτάζ μίλησε για τις δεκαετίες του στον χώρο της δημοσιογραφίας, και πήρε θέση για όσα διαδραματίζονται στις τηλεοπτικές εκπομπές μετά τις δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα.

Αρχικά ο έμπειρος δημοσιογράφος ανέφερε πως: «Η δημοσιογραφία είναι επάγγελμα-λειτούργημα. Συμπλήρωσα συντάξιμα χρόνια με το παραπάνω. Εμείς οι παλιότεροι πρέπει να φεύγουμε για να έρχεστε εσείς τα νεότερα παιδιά. Η δημοσιογραφία σήμερα ξεφεύγει σήμερα ξεφεύγει λίγο περισσότερο από παλιά. Ίσως γιατί πουλάνε κουτσομπολίστικα πράγματα περισσότερο».

Η αναφορά του Πάνου Σόμπολου στις δηλώσεις Νταλάρα

Όσον αφορά τον Γιώργο Νταλάρα και το ξέσπασμα που είχε απέναντι στους ρεπόρτερ, ανέφερε: «Εμείς οι δημοσιογράφοι πρέπει να σεβόμαστε τον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας. Δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε εκεί. Η αντίδραση είναι είδηση, αλλά όχι αν την προκαλούμε εμείς για να κάνουμε τηλεθέαση. Όταν βλέπεις ότι ο άλλος σε προσέβαλλε, δεν το βγάζεις, το προσπερνάς. Ο δημοσιογράφος δεν είναι εισαγγελέας, ούτε δικαστής».

Και συμπλήρωσε: «Είμαι εναντίον των θεατρινισμών που γινόμαστε… ηθοποιοί οι δημοσιογράφοι. Βάζω παραπάνω δήθεν αντίδραση, ότι “ωχ στεναχωριέμαι κι εγώ”. Σιγά μην στεναχωριέται ο παρουσιαστής ή ο ρεπόρτερ. Ό,τι και να συμβαίνει, το κρατάς μέσα σου. Δεν είναι η δουλειά σου να παίζεις θέατρο για να αυξήσεις την τηλεθέαση».

Κλείνοντας αναφέρθηκε και στις κάμερες που κυνηγούν επωνύμους, δηλώνοντας: «Επόμενο είναι να κυνηγούν οι κάμερες τον σελέμπριτι γιατί αυτός πουλάει. Το θέλει ο κόσμος και, αφού το θέλει ο κόσμος, το δίνεις. Όμως και εδώ χρειάζονται όρια. Είναι ο τρόπος που του φέρεσαι. Φέρεσαι σωστά; Του κάνεις ερωτήσεις σωστές ή του κάνεις ερωτήσεις για να εκνευριστεί και να κερδίσεις εσύ τηλεθέαση;»

To «fresh-news.eu» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.

Γυναίκα με το Γ κεφαλαίο: Η Άντζελα Γκερέκου με νέο λουκ που τη δείχνει 20 χρόνια νεότερη – Όλες τρέχουν να το μιμηθούν

Ελένη Φουρέιρα – Αλμπέρτο Μποτία: Έτοιμοι να γιορτάσουν τα γενέθλια του γιου τους