Ο έξυπνος τρόπος για να στεγνώσεις τα πάνινα παπούτσια σου χωρίς να πάθουν τίποτα

Τα αθλητικά παπούτσια είναι αυτά που δεν αποχωριζόμαστε σχεδόν ποτέ. Τα υποδήματα αυτά τα φοράμε χειμώνα-καλοκαίρι και είναι λογικό πως κάποια στιγμή να πρέπει να τα καθαρίσουμε. Κι ενώ μπορεί να τα πλύνουμε στο χέρι και να τα αφήσουμε να στεγνώσουν στην απλώστρα μας, μερικές φορές είναι απαραίτητη μια πιο γρήγορη λύση.

Ευτυχώς, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να δέσουμε τα κορδόνια σε έναν κόμπο και να κρεμάσουμε τα παπούτσια μας από το εξωτερικό του στεγνωτηρίου μας για να τα επαναφέρουμε αποτελεσματικά στην παλιά τους δόξα. Πολλά βέβαια ζευγάρια παπούτσια δεν είναι φτιαγμένα για το στεγνωτήριο.

Σύμφωνα με το House Digest πρέπει πάντα να ελέγχουμε τις ετικέτες που είναι συνήθως κάτω από τη γλώσσα του παπουτσιού. Τα αθλητικά παπούτσια από βαμβάκι, καμβά ή άλλα φυσικά υφάσματα συνήθως δεν έχουν πρόβλημα. Οτιδήποτε είναι κατασκευασμένο από γούνα ή δέρμα δεν πρέπει ποτέ να μπαίνει στο στεγνωτήριο. Τέλος, οποιαδήποτε sneakers με πολλά κολλημένα κομμάτια δεν πρέπει να τοποθετούνται στο στεγνωτήριο, καθώς πιθανότατα θα λιώσουν, προκαλώντας μόνιμη ζημιά στα αθλητικά μας παπούτσια.

Πώς να στεγνώσουμε τα sneakers στο στεγνωτήριο
Για να στεγνώσεις τα αθλητικά σου παπούτσια στο στεγνωτήριο χωρίς να προκαλέσεις ζημιά, δέσε τα κορδόνια σε έναν κόμπο και κρέμασε τα μέσα στη συσκευή, με τον κόμπο στο εξωτερικό. Θα πρέπει τα παπούτσια να είναι σχετικά καθαρά. Βεβαιώσου ότι ο κόμπος είναι δεμένος σφιχτά για να κρατηθούν τα sneakers ασφαλή κατά τη διαδικασία στεγνώματος. Είναι σημαντικό να τοποθετήσεις τον κόμπο στο επάνω μέρος της εξωτερικής πλευράς της πόρτας του στεγνωτηρίου για να μείνουν τα αθλητικά παπούτσια στη θέση τους όσο λειτουργεί η συσκευή. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείς ότι υπάρχει αρκετός χώρος γύρω από τα παπούτσια για τη σωστή ροή αέρα.

Κλείσε την πόρτα του στεγνωτηρίου και ρύθμισε τη θερμοκρασία στη χαμηλότερη ρύθμιση. Η υψηλή θερμοκρασία μπορεί δυνητικά να βλάψει τα αθλητικά παπούτσια. Άφησε το στεγνωτήριο να λειτουργήσει για 20 λεπτά. Εάν είναι ακόμα υγρά, λειτούργησε το στεγνωτήριο σε βήματα των 5 λεπτών – ελέγχοντας τα μεταξύ κάθε διαδρομής – μέχρι να στεγνώσουν τελείως. Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος στεγνώματος, βγάλε τα sneakers και λύσε τα κορδόνια. Έλεγξε για τυχόν υπολειπόμενη υγρασία και, εάν χρειάζεται, άφησε τα να στεγνώσουν στον αέρα για λίγο ακόμα πριν τα φορέσεις. Μέσω αυτής της μεθόδου, μπορείς να στεγνώσεις με ασφάλεια τα αθλητικά σου παπούτσια στο στεγνωτήριο χωρίς να προκαλέσεις καμία ζημιά.

Γιατί αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλά
Η μέθοδος με δεμένους κόμπους λειτουργεί ιδιαίτερα καλά για τα πάνινα παπούτσια επειδή τα εμποδίζει να χτυπήσουν μέσα στο στεγνωτήριο σου. Ορισμένα διαδικτυακά άρθρα μπορεί να προτείνουν να βάλεις τα παπούτσια – όπως άλλα ευαίσθητα ρούχα σε μια διχτυωτή τσάντα και να τα τοποθετήσεις στο στεγνωτήριο. Αν και αυτή η προσέγγιση θα λειτουργούσε για να τα στεγνώσει, έχει μεγάλη πιθανότητα να τα καταστρέψει καθώς η περιστροφή του στεγνωτηρίου αναγκάζει τα υποδήματα σου να συγκρούονται συνεχώς με το τοίχωμα του στεγνωτηρίου, προκαλώντας δυνητικά ζημιές στα κορδόνια των παπουτσιών ή άλλα ευαίσθητα μέρη των παπουτσιών σου. Επιπλέον, το να πετάξεις στο στεγνωτήριο έχει επίσης τη δυνατότητα να καταστρέψει τη συσκευή. Ένας άλλος λόγος που αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλά είναι λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας στο στεγνωτήριο. Χαμηλό και αργό εδώ είναι το κλειδί για να αποφύγεις τη ζημιά στα sneakers σου.

Πηγή: theissue.gr

Με «καυτό» μπικίνι στη θάλασσα η Μαρία Σολωμού (ΦΩΤΟ)

Ανέκδοτο: Οι 3 φίλοι και η μοιχεία …Γέλιο