Ο δισεκατομμυριούχος γαιοκτήμονας, οι εκτάσεις στην αν. Θράκη και το όργιο κερδοσκοπίας

Χamos

Φήμες και διαρροές που διακινήθηκαν τα τελευταία 24ωρα για… δήθεν επενδύσεις του μεγιστάνα ιδρυτή της Microsoft στην ανατολική Θράκη, εκτόξευσαν στα ύψη τις τιμές αγροτικών εκτάσεων.

Δεν ήθελε πολύ για να ανάψει το φυτίλι του παροξυσμού, καθώς πριν λίγες εβδομάδες ο Bill Gates διακρίθηκε ως ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γης στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του περιοδικού The Land Report των ΗΠΑ.

Οι ισχυρισμοί προέκυψαν όταν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το τουρκικό Υπουργείο Γεωργίας και Δασών πραγματοποίησε μια κοινή εργασία με το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates για τη γεωργική ανάπτυξη.

Σύμφωνα με την έντονη φημολογία, ο Bill Gates φέρονταν να είχε αγοράσει περί τα 22.000 στρέμματα γης μεταξύ της Αδριανούπολης, της Ραιδεστού και του  Κιρκλαρελί στην ανατολική Θράκη.

Όπως αναφέρουν σε δημοσιεύματά τους οι τουρκικές εφημερίδες Hürriyet και Sabah, οι Τούρκοι μεσίτες, στο άκουσμα της φήμης πως ο Gates αγόρασε 22.000 εκτάρια γης στην ανατολική Θράκη, έσπευσαν να αυξήσουν τις τιμές που ζητούν για τη γη που πωλούν.

Κάποιοι προφανώς… τσίμπησαν θεωρώντας ότι θα γειτνιάζουν με τον mr Microsoft.

Παρ όλα αυτά όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Sabah το μητρώο από τις αγοραπωλησίες γης στην ανατολική Θράκη δεν περιλαμβάνει πουθενά το όνομα του δισεκατομμυριούχου ή του ομώνυμου ιδρύματος.

Ταυτόχρονα τόσο το Υπουργείο Γεωργίας όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών διέψευσαν τα δημοσιεύματα όταν το θέμα ήρθε στη Βουλή από βουλευτές του CHΡ.

Δείτε επίσης:Οι hackers της Microsoft στόχευσαν 3 προϊόντα τηςΕκθρονίστηκε ο Bill Gates – Ποιος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

Ιταλία-Covid-19: 9.148 κρούσματα, με 144 νεκρούς

Ιταλία-Covid-19: 9.148 κρούσματα, με 144 νεκρούς

survivor

Survivor 4 Spoiler 2/5: Της κολοτούμπας το ανάγνωσμα video