Λέων Γιοχάη: Ο επενδυτής του Dragons’ Den που έχασε 10 εκατ. ευρώ και τα «έχτισε» τα πάντα από την αρχή – φωτογραφιες

«Το επάγγελμα που ξεκίνησες δεν καθορίζει το επάγγελμα στο οποίο θα γνωρίσεις επιτυχία». Ο Λέων Γιοχάη με αυτό το μότο πρεσβεύει αυτό που αποδεδειγμένα έκανε πράξη: «Να σκέφτεσαι συνεχώς το επόμενό σου βήμα, να ακολουθείς το ένστικτό σου και να δουλεύεις γι’ αυτό που αγαπάς».

Ο Λέων Γιόχαη είναι επιχειρηματίας με καταγωγή από την Ελλάδα και κάθε Παρασκευή βράδυ βρίσκεται στη θέση των επενδυτών του επιχειρηματικού σόου του ΑΝΤ1 «Dragons’ Den». Από μικρή ηλικία ασχολείται με την δημιουργία ιστοσελίδων και έχει δημιουργήσει δεκάδες με τεράστια επιτυχία, ωστόσο εκείνη που τον εκτόξευσε ήταν η Zulutrade, μέσω της οποίας κατάφερε να προσελκύσει επενδυτές από όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης: Euroleague: Το ντόμινο εξελίξεων που αναμένεται στους πάγκους και…ο Παναθηναϊκος

Ποιος είναι ο Λέων Γιοχάη

Ο Λέων Γιοχάη γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Ο επιχειρηματίας που την εποχή των «Leeman’s Brothers» έχασε 10 εκατομμύρια ευρώ, σπούδασε οπτομετρία στην Ιταλία για να εργαστεί στο κατάστημα οπτικών της οικογένειάς του αν και στην πραγματικότητα δούλευε από το υπόγειο του καταστήματος τη δημιουργία ιστοσελίδων!

«Αρχικά για θέμα επιβίωσης, αλλά στη συνέχεια θες να βγάλεις λεφτά», είπε για το τι μπορεί να κινητοποιήσει κάποιον να στήσει μια επιχείρηση και ως βασικά «συστατικά» επιτυχίας της, ανάφερε:

Όσο για το τι επενδύει κανείς στήνοντας μια επιχείρηση, ανέφερε πως, «αν πιστεύεις πολύ, βάζεις το 10%», ο ίδιος ωστόσο, έβαζε πάντα το 95%.

Η ενασχόληση με την κατασκευή ιστοσελίδων ξεκίνησε από το 1999 όταν ίδρυσε το fleamarket.gr, την πρώτη και μεγαλύτερη ιστοσελίδα ηλεκτρονικών δημοπρασιών στη Ελλάδα, την οποία όμως πούλησε πολύ γρήγορα. Η επόμενη επιχειρηματική του προσπάθεια έγινε το 2001 όταν ίδρυσε, μαζί με τον Πάνο Δημητρόπουλο, την InternetQ SA, την εταιρεία που μεταξύ άλλων κατασκεύαζε ιστοσελίδες χρηματιστηριακών και που εισήγαγε την πριμοδοτούμενη χρέωση γραπτών μηνυμάτων στην Ελλάδα, αποκτώντας πάνω από 1,7 εκατομμύρια συνδρομητές και το 40% της ελληνικής αγοράς κινητής τηλεφωνίας.

Το 2005 αποχώρησε και άνοιξε τα φτερά του για την Αμερική. Εκεί ίδρυσε την εταιρεία Qmobile εισάγοντας στην αμερικανική αγορά τα πρώτα ringtones καταφέρνοντας να πείσει την ιστορική τηλεπικοινωνιακή ένωση των πρώτων μεγάλων παρόχων ((AT&T, T-Mobile, Sprint, Verizon) να δημιουργήσει ένα σύντομο κωδικό για download premium περιεχομένου.

Τρία χρόνια μετά, στα 32 του, ο Λέων πουλάει την εταιρεία και επιστρέφει στην Ελλάδα όπου ξεκινάει την πιο επιτυχημένη ιδέα του το www.zulutrade.com, μια πρωτοποριακή πλατφόρμα συναλλαγών που από την ίδρυσή της αναπτύσσεται και προσελκύει επενδυτές συναλλάγματος από όλο τον κόσμο. Δέκα χρόνια αργότερα, με όγκο συναλλαγών περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια, ο Λέων πούλησε το www.zulutrade.com στον κινεζικό όμιλο Fintech.

Στη συνέχεια ασχολήθηκε με το Βitcoin και αποφάσισε να εγκαταστήσει φάρμα φιλοξενίας μηχανών εξόρυξης Βitcoin στο Καζακστάν. Στόχος είναι να ανακαλύψουν τα τελευταία 3.200.000 Bitcoin που απομένουν κρυμμένα με πάνω από 11,500 μηχανήματα εξόρυξης και 20ΜW ηλεκτρικής χωρητικότητας ανά ώρα. Ο επιχειρηματίας είναι παντρεμένος με ένα παιδί 4,5 ετών. «Δεν έχω πολύ χρόνο, αλλά προσπαθώ και ασχολούμαι μαζί του όλο τον ελεύθερο χρόνο» σημείωνε σε συνέντευξή του στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Λιάγκα.

Η πορεία του από το 2017 έως σήμερα είναι άκρως επιτυχημένη και σε αυτόν τον τομέα δράσης ενώ βρετανικά επιχειρηματικά έντυπα κύρους, κατατάσσουν τον Λέων Γιοχάη, μέσα στους 100 πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες του διαδικτύου!

Πηγή: Athensmagazine.gr

Εύα Μουράτι: Είναι ο λόγος που η αλβανική τηλεόραση κινείται στους ρυθμούς του Champions League (pics)

Μαίρη Συνατσάκη: “Η ιδέα να αποκτήσω ένα παιδί ήρθε μαζί με τον άνθρωπο, τον Ίαν” (VIDEO)