ΚΚΕ: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Μητσοτάκη για την επταήμερη εργασία

Τις δηλώσεις Μητσοτάκη για την επταήμερη εργασία σχολιάζει το Κομμουνιστικό Κόμμα. Όπως σημειώνει, «οι αξιώσεις του μεγάλου κεφαλαίου για την περαιτέρω αποσάρθρωση του εργάσιμου χρόνου, που σπεύδει να υιοθετήσει ο κ. Μητσοτάκης, βρίσκουν έδαφος στο θεσμικό πλαίσιο που έχουν συνδιαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ, που υλοποιούνται σε όλα τα κράτη-μέλη».

Το ΚΚΕ κάνει λόγο για «απαράδεκτες δηλώσεις Μητσοτάκη», που «δε μπορούν να αποτελέσουν άλλοθι για τα έργα και τις ημέρες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη Ν.Δ. έβαλαν τις βάσεις της εργασιακής ζούγκλας κι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να την ολοκληρώσει, καταργώντας ουσιαστικά την Κυριακάτικη αργία σε μια σειρά κλάδους και επικυρώνοντας συμβάσεις που προβλέπουν 7ήμερη, 9ήμερη και 11ήμερη συνεχή εργασία. Ας μην κάνει, λοιπόν, την ανήξερη η κ. Αχτσιόγλου, καθώς η υπογραφή της βρίσκεται σε δύο τέτοιες συμβάσεις, που υπογράφηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, μία στον Τουρισμό και μία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ».

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, «απέναντι στην κάλπικη προεκλογική τους αντιπαράθεση και στον μνημονιακό οδοστρωτήρα και των τριών, ο λαός και οι εργαζόμενοι χρειάζονται ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ, για να αντιπαλέψει από καλύτερες θέσεις αυτή τη βαρβαρότητα, να διεκδικήσει δουλειά με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΚΚΕ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ, ΜΗΤΟΣΤΑΚΗ, ΕΠΤΑΗΜΕΡΗ

Written by stelios

ΚΕΔΕ: Πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

Έπεσε και σκοτώθηκε προσπαθώντας να μαζέψει κεράσια