Καταιγίδες και Πτώση της Θερμοκρασίας: Έως και 10 βαθμούς Λιγότερο!

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού από σήμερα καθώς ένα πεδίο χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων θα επηρεάσει της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας τις βροχές και καταιγίδες, τους ισχυρούς έως θυελλώδεις νότιους ανέμους στο Αιγαίο, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τις αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Πιο αναλυτικά, βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες αναμένονται το μεσημέρι στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στην Κρήτη και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων (κυρίως μικρού μεγέθους) υπάρχει κυρίως στα βόρεια, ανατολικά και νοτιοανατολικά ηπειρωτικά καθώς και στο Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο. Κατά της νύχτας προς Πέμπτη 18/04 τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θράκη, στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και στα ορεινά των δυτικών και νοτίων ηπειρωτικών, παρουσιάζοντας παράλληλα σημαντική εξασθένηση.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για σήμερα κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν σταδιακά και θα φτάνουν κατά τόπους τα 7-8 μποφόρ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη 18/04 θα στραφούν σε δυτικούς έως 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι δεν αναμένεται να ξεπερνούν τα 4 μποφόρ έως το μεσημέρι της Τετάρτης 17/04 οπότε θα…

Written by admin

Κωνσταντίνος Αργυρός: Η φωτογραφία του από όταν ήταν 7 ετών

Ο Γιώργος Λιάγκας ανακοινώνει: Τέλος το lifestyle του Γιώργου Αυτιά!