Καταδίωξη 20χρονου στο κέντρο της Αθήνας: Παραβίαση κόκκινων φαναριών και σύλληψη

Ο 20χρονος παράβαλε πολλά άρθρα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στην περιοχή του Αθηναϊκού κέντρου, σκορπίζοντας τον πανικό τα ξημερώματα του Σαββάτου (20.04.2024) και ξεκινώντας μια επικίνδυνη καταδίωξη.

Οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ αναγκάστηκαν να συλλάβουν επ’ αυτοφώρω τον νεαρό οδηγό μετά από μια θριαμβώδη καταδίωξη στους δρόμους του Αθηναϊκού κέντρου.

Απέναντι του συλληφθέντος σχηματίστηκε ποινική δικογραφία από την υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών για επικίνδυνη οδήγηση, παραβίαση της ασφάλειας των μέσων μαζικής μεταφοράς, απείθεια και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ προσπάθησαν να ελέγξουν το αυτοκίνητο του 20χρονου και με τη χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων τον κάλεσαν να σταματήσει. Ωστόσο, ο 20χρονος ανέπτυξε υψηλή ταχύτητα και άρχισε να παραβιάζει διαδοχικά τους ερυθρούς σηματοδότες, κυκλοφορώντας σε δρόμους στο κέντρο της Αθήνας και παραβιάζοντας πολλά άρθρα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι αστυνομικοί ελέγχου υπό την επίδραση οινοπνεύματος από την υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, που βρίσκονταν στην οδό Σταδίου εκείνη τη στιγμή, προσπάθησαν να ανακόψουν την πορεία του οχήματος, αλλά ο οδηγός προσπάθησε να τους παρασύρει, αναπτύσσοντας και πάλι υψηλή ταχύτητα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καταδίωξης, ο 20χρονος παρακολουθήθηκε από τα υπηρεσιακά οχήματα με σκοπό να αποφευχθεί ο κίνδυνος τροχαίου δυστυχήματος με άλλο όχημα ή πεζό, καθώς και για να του δοθεί ευκαιρία να σταματήσει το όχημα. Τελικά, το όχημα κατάφερε να τεθεί υπό έλεγχο από τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στην οδό Αθηνάς.

Μετά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός δεν είχε άδεια οδήγησης και ότι είχε διαπράξει πολλές παραβάσεις, όπως οδήγηση μετά την κατανάλωση αλκοόλ, παράβαση των σημάτων κυκλοφορίας, επικίνδυνες κινήσεις κ.λπ., με αποτέλεσμα να του επιβληθούν αντίστοιχα διοικητικά πρόστιμα.

Το όχημά του κατασχέθηκε και ο νεαρός οδηγός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για περαιτέρω ενέργειες.

Written by admin

Η συγκινητική αποκάλυψη του Αντώνη Λουδάρου: Όταν χάνεις τη ρίζα σου

Οι δυσκολίες στη σχέση με τη Νατάσα Θεοδωρίδου