Καραμανλής: Προεκλογικό «πλυντήριο» και στους εποπτευόμενους φορείς του υπ. Υποδομών

Συγκεκριμένες καταγγελίες για εξυπηρετήσεις «ημετέρων» στους φορείς που εποπτεύει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών διατυπώνει ο βουλευτής Σερρών και αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής κάνει λόγο για προεκλογικό πλυντήριο και υποστηρίζει ότι στους εποπτευόμενους φορείς επικρατεί «όργιο φημών, fake news κατά της ΝΔ και εξυπηρετήσεις».

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι στην Εγνατία, ο αρμόδιος υπουργός απαλλάσσει τον νυν πρόεδρο από τα καθήκοντα του Διευθύνοντα Συμβούλου και ετοιμάζεται να τοποθετήσει τον άνθρωπο «που υπέγραψε τη σκανδαλώδη σύμβαση παραχώρησης του Θριασίου». Παράλληλα, καταγγέλλει παρασκηνιακές ζυμώσεις στην Ανεξάρτητη Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας για τον διορισμό συγκεκριμένου διοικητή, συνεδρίαση της επιτροπής επιλογής Υποδιοικητών στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για να καλυφθούν θέσεις που έμειναν κενές από το 2016, τρομοκρατία των υπαλλήλων περί απόλυσής τους στον ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, η κυβέρνηση επιχειρεί προεκλογικά να αλλάξει τις διοικήσεις σε ΕΛΤΑ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΔ, ενώ δύο μέρες πριν τις ευρωεκλογές προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την προμήθεια 750 λεωφορείων, που θα έπρεπε με βάση τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, να κυκλοφορούν ήδη από τα τέλη Απριλίου.

«Όσο κι αν δεν θέλουν να το καταλάβουν στον ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα είναι έτοιμη να κάνει το επόμενο βήμα και να τους αφήσει πίσω. Ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά», σημειώνει ο κ. Καραμανλής.

Αναλυτικά, ο κ. Καραμανλής αναφέρει:

«Μόνο ως προεκλογικό πλυντήριο εξυπηρετήσεων μπορούν να χαρακτηρισθούν όσα συμβαίνουν στους φορείς τους οποίους επιβλέπει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και ο κ. Σπίρτζης. Όργιο φημών, fake news κατά της Νέας Δημοκρατίας και εξυπηρετήσεις «ημετέρων» διαμορφώνουν πλήρως το τι συμβαίνει σήμερα, στο παραπέντε της αποχώρησης του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση», δηλώνει ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

– Στην Εγνατία Οδό, ο αρμόδιος υπουργός απαλλάσσει από τα καθήκοντα του Διευθύνοντα Συμβούλου τον νυν Πρόεδρο και ετοιμάζεται να τοποθετήσει τον άνθρωπο που υπέγραψε τη σκανδαλώδη σύμβαση παραχώρησης του Θριασίου.

– Στην Ανεξάρτητη Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, γίνονται παρασκηνιακές ζυμώσεις για τον διορισμό συγκεκριμένου Διοικητή, ενώ στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας συνεδριάζει -εν μέσω προεκλογικής περιόδου- η επιτροπή επιλογής Υποδιοικητών, προκειμένου να καλυφθούν θέσεις που από τον Νοέμβριο του 2016 παραμένουν κενές.

– Στον ΟΑΣΘ, ο ίδιος ο υπουργός επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους υπαλλήλους, διαδίδοντας ανυπόστατες φήμες για δήθεν απόλυσή τους από τη Νέα Δημοκρατία.

– Τόσο στα ΕΛΤΑ, τα οποία κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα με τους ως τώρα αποτυχημένους κυβερνητικούς χειρισμούς, όσο και στη ΣΤΑΣΥ, την ΟΣΥ, την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί προεκλογικά να αλλάξει τις διοικήσεις τους.

– Την ίδια στιγμή, και με σκανδαλώδη τρόπο, 2 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την προμήθεια 750 λεωφορείων, τα οποία -όπως είχε δεσμευθεί η κυβέρνηση- θα έπρεπε να κυκλοφορούν ήδη από τα τέλη Απριλίου.

Τέλος, σημειώνει πως «θα πρέπει να προστεθούν και οι αθρόες τοποθετήσεις υπαλλήλων από το παράθυρο, που βλέπουν καθημερινώς το φως της δημοσιότητας» και προσθέτει: «Όσο κι αν δεν θέλουν να το καταλάβουν στον ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα είναι έτοιμη να κάνει το επόμενο βήμα και να τους αφήσει πίσω. Ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά».

Written by stelios

Επιδότηση επιτοκίου για 40.000 δανειολήπτες του ΟΕΚ (τροπολογία)

Σουηδία: Ισχυρή έκρηξη σε κτιριακό συγκρότημα – 25 τραυματίες