Καιρός: Δείτε τι έρχεται στις 20 Σεπτεμβρίου

Την ώρα που το καλοκαίρι, ημερολογιακά, ολοένα και απομακρύνεται, ο καιρός είναι αποφασισμένος να διατηρήσει τη ζέστη!

Το GFS βάζει τη χώρα μας στο κόκκινο, με τη μάχη ανάμεσα σε θερμές και ψυχρές αέριες μάζες πάνω από τα Βαλκάνια να συνεχίζεται έως και τις 22 Σεπτεμβρίου.
Μετά την άνοδο της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο 10-11 Σεπτεμβρίου, οπότε και ο υδράργυρος θα πιάσει τους 35-36 βαθμούς, να ακολουθεί μια ακόμη θερμή εισβολή στις 19-20 του μήνα, με τα σημερινά στοιχεία να «βλέπουν» ακόμα και 37-38 βαθμούς Κελσίου.

Οσο για τα βαρομετρικά χαμηλά, φαίνεται ότι μέχρι και τις 22 του Σεπτέμβρη, πάντα με τα σημερινά στοιχεία του GFS, η διάταξη των συστημάτων είναι τέτοια που δεν θα προκαλέσουν κάποια σοβαρή κακοκαιρία στη χώρα μας.

Οι πρώτες προβλέψεις για τον χειμώνα
Καλά, φαίνεται πως είναι σε πρώτη φάση τουλάχιστον, τα μαντάτα για τον καιρό του χειμώνα, καθώς τα πρώτα προγνωστικά δείχνουν… καιρό Ελλάδας!
Οι πρώτες μετεωρολογικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ήπιες θερμοκρασίες στους Χειμερινούς μήνες.

Τα μεγάλα κλιματικά κέντρα επεκτείνουν τις μακροπρόθεσμες προγνώσεις τους για τον ερχόμενο χειμώνα και προβλέπουν υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και μειωμένες βροχοπτώσεις, όπως αναλύει σε άρθρο του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Τα τελευταία χρόνια από την ΕΜΥ γίνεται σύνθεση των μακροπρόθεσμων προγνώσεων από τα μεγάλα Παγκόσμια Κλιματικά Κέντρα και για το φθινόπωρο 2022 επελέγησαν να εξεταστούν οι αποκλίσεις από τις κανονικές τιμές, της θερμοκρασίας στα 2m, ο υετός, τα γεωδυναμικά ύψη στα 500 hPa, καθώς και οι αποκλίσεις της ατμοσφαιρικής πίεσης στην επιφάνεια, έτσι όπως αυτές προκύπτουν, τόσο από το μακροπρόθεσμο μοντέλο του ECMWF, όσο και από το σύστημα πολλαπλών μοντέλων.

Για τους ερχόμενους μήνες αναφέρεται ότι «το φετινό φθινόπωρο, στη δυτική και βόρεια Ελλάδα προβλέπεται σχετικά ζεστό, ενώ μειωμένες θα είναι οι βροχοπτώσεις στα νοτιοανατολικά».

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου – Βασίλης Σταθοκωστόπουλος: Το ερωτευμένο ζευγάρι θα ανταλλάξει όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης παρουσία ελάχιστων συγγενών και φίλων, ενώ παράλληλα θα ετοιμάζονται για να υποδεχθούν το αγγελούδι τους

Γατάκι: Τι σημαίνει όταν η γάτα μου με «ζυμώνει»;