Η τραγική αύξηση των ομοφοβικών επιθέσεων στην Θεσσαλονίκη

Οποιαδήποτε μορφή σωματικής ή λεκτικής βίας είναι απαράδεκτη και αδικαιολόγητη, ακόμα και από ανήλικα παιδιά. Αυτήν την δήλωση έκανε αρχικά ο Ιωάννης Μελισσανίδης, αναφερόμενος στις πρόσφατες ομοφοβικές επιθέσεις που δέχθηκαν τρανς άτομα στη Θεσσαλονίκη.

«Το προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον παίζει σίγουρα ρόλο σε αυτές τις επιθετικές συμπεριφορές, αλλά δεν όλοι οι άνθρωποι που μεγάλωσαν σε προβληματικές οικογένειες έγιναν επιθετικοί. Πίσω από τα αγόρια που επιτίθενται ομοφοβικά και ρατσιστικά κρύβεται η ανάγκη τους να αποδείξουν πόσο “άντρες” είναι» δήλωσε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, ο οποίος ήταν καλεσμένος σε εκπομπή του ΣΚΑΪ.

«Για μένα η λεβεντιά και η μαγκιά είναι άνευ φύλου, έχουν μόνο ψυχή. Όποιος δεν έχει ψυχή και δεν τιμά “αυτά που κουβαλά” συμπεριφέρεται έτσι» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ιωάννη Μελισσανίδη, η ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια ήταν “τεράστιο” θετικό βήμα, αλλά απαιτείται χρόνος για να γίνει η ισότητα των φύλων “νόμος” και στο μυαλό των πολιτών.

Επίσης, επεσήμανε ότι η εκπαίδευση στα σχολεία παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτήν την κατεύθυνση, ώστε τα παιδιά να μάθουν από μικρή ηλικία να σέβονται τη διαφορετικότητα.

Τέλος, όπως είπε, η λύση στα φαινόμενα ρητορικής μίσους και ρατσιστικής βίας είναι η “σύλληψη, τιμωρία και στιγματισμός” των δραστών, ώστε να αποτρέπονται οι επιθέσεις.

Written by admin

Πρόδρομος Καθηνιώτης: Η αγάπη για τη θετή του κόρη – “Τα είδα από την αρχή σαν δικά μου παιδιά”

Παύλος Χαϊκάλης μετά την εισαγγελική πρόταση για τον Ηλία Μίχο: Η αστρολογία δικαιώνεται