Η σχέση μου με τις Ιαπωνέζες και οι συνδέσεις με τη μητέρα μου

Ο Σωτήρης Κοντιζάς σε συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα τρία παιδιά του. Ο σεφ και κριτής του MasterChef μίλησε για τα ονόματα που έχει δώσει στα παιδιά του, τη σημασία πίσω από το καθένα αλλά και την ανέκδοτη τοποθέτηση του πατέρα του.

«Η μικρή, το Ιαπωνικό της όνομα είναι Ιζούμι. Είναι “clarity of water”, το διάλεξε η μητέρα μου αυτό το όνομα. Ο Κέντζι είναι “the second of health one” και η Αριάνα Τσιχίρο που είναι το όνομά της εμπνευσμένο από το “Spirit in the way”», είπε σε εκπομπή στο Cosmote TV.

«Μου έκανε εντύπωση γιατί μου λέει ο πατέρας μου “Εμένα η μητέρα σου μου άρεσε γιατί ήταν Ιαπωνέζα. Εσένα τι σου αρέσουν;”. Και του λέω “Σίγουρα όχι οι Ιαπωνέζες γιατί μου θυμίζουν τη μητέρα μου».

«Το Φουτζίτσου δεν το βάζω στην κατηγορία του ρατσισμού αλλά στην κατηγορία ότι η παιδική ηλικία είναι σκληρή. Ό,τι διαφέρει θα το βάλει σε μεγεθυντικό φακό και θα σε τσακίσει μέχρι να φτάσεις στο Πανεπιστήμιο. Το διαφορετικό μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και να γίνει εφόδιο, όπλο. Ήταν στο κομμάτι της διαφορετικότητας όπως όταν κάποιος είχε μεγάλα αυτιά ή τσίμπλες. Δεν το βίωσα ως ρατσισμό. Νομίζετε πως σήμερα τα πράγματα είναι καλύτερα; Νομίζω ότι είναι καλύτερα, ναι».

Written by admin

Ανεκδοτάρα: Το αεροπλάνο και η Σίντυ Κρόφορντ …!Τρελό γέλιο

Η Ελληνίδα παρουσιάστρια πρωταγωνίστρια σε δραματική ταινία με τον Μπραντ Πιτ