Η Δόμνα Μιχαηλίδου μιλάει για την αμφισβήτηση των γυναικών στις πολιτικές συζητήσεις

Από τη μία συνταγματικά έχουμε κατοχυρώσει την πλήρη ισότητα μεταξύ άνδρα και γυναίκας, αλλά σε πρακτικό επίπεδο δεν ισχύει. Αυτή την άποψη εξέφρασε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε συνέντευξή της στην εκπομπή “MEGA Καλημέρα” το πρωί της Παρασκευής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η κ. Μιχαηλίδου τονίζει ότι παρά τις συνταγματικές εγγυήσεις, η ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών δεν είναι πραγματική. Σημειώνει ότι αν και οι γυναίκες έχουν τη θέση τους στο τραπέζι, συχνά δεν τους δίνεται η ίδια φωνή και πρέπει να αποδεικνύουν την αξία τους σε κάθε συζήτηση.

Επιπλέον, αναφέρεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες μητέρες στον συνδυασμό της μητρότητας με την εργασία. Επισημαίνει τη σημασία των υπηρεσιών υποστήριξης, όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και οι άδειες μητρότητας, για τη στήριξη των γυναικών σε αυτή τη δύσκολη διαδικασία.

Τέλος, η κ. Μιχαηλίδου αναφέρει ότι άντρες και γυναίκες πρέπει να συνεργαστούν για την επίτευξη πραγματικής ισότητας και αμοιβαίας υποστήριξης. Το μέλλον, σύμφωνα με αυτήν, ανήκει στους νέους που είναι πιο ανοιχτοί στις αλλαγές και δεν φοβούνται να αμφισβητήσουν τα παλαιά μοντέλα.

Written by admin

Eurovision 2024: Πολλές οι αντιδράσεις για το «Ζάρι» της Μαρίνα Σάττι

Latest

Δύσκολες ώρες για τον Γιώργο Παπαδάκη: Δυστυχώς, έγινε αυτό που φοβόταν