Η απίστευτη ταλέντο του Μαραντόνα που δεν αναγνωρίστηκε

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα, μια από τις μεγαλύτερες ιδιοφυΐες που γνώρισε ποτέ το ποδόσφαιρο, αξίζει ένα φάουλ που δεν του κάναμε ποτέ. Αυτό αποτελεί τον τίτλο του πρώτου από μια σειρά αφιερωμάτων της FIFA που ξεκινά σήμερα (1/4) και θα προβάλλει ένα ρεκόρ Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε Δευτέρα.

Η ιστορία του Μαραντόνα είναι μοναδική. Με τις εκπληκτικές επιδόσεις του στα Παγκόσμια Κύπελλα, κανένας δεν μπορούσε να τον σταματήσει χωρίς να του κάνει φάουλ. “Δεν το κάναμε και τιμωρηθήκαμε”, δήλωσε ο Taffarel στο “The Cosmic Kite”.

Ο παγκόσμιος ηγέτης του ποδοσφαίρου, ο Μαραντόνα, κατέχει τα περισσότερα ρεκόρ φάουλ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Έχει δεχθεί 152 φάουλ, ενώ τον ακολουθούν οι Μέσι, Ζαϊρζίνιο, Νεϊμάρ, Ρονάλντο, Ορτέγα και Χάτζι.

Αν και πολλοί προσπάθησαν να τον σταματήσουν με φάουλ, ο Μαραντόνα ανέπτυξε μια μοναδική δύναμη και αντοχή που δεν μπορούσε να καταρριφθεί εύκολα. Ο Γκρέιμ Σούνες τον χαρακτήρισε “σαν παίκτη ράγκμπι”, ενώ ο Κλαούντιο Τζεντίλε είπε ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι για “μπαλαρίνες” μετά από τον αγώνα τους στο Μουντιάλ της Ισπανίας το 1982.

Ο Μαραντόνα, που έφυγε από τη ζωή το 2020 σε ηλικία 60 ετών λόγω ανακοπής καρδιάς, παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, που αξίζει τον σεβασμό και την αναγνώριση για την ανεπανάληπτη πορεία του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Written by admin

Ανεκδοτάρα με μαντάμ: Η… λαϊκή αγορά

Οφθαλμίατρος συλλέγει πλούσια «μαύρα» ρολόγια Rolex