Menu

Η αύξηση του ενδιαφέροντος για τη μείωση της κατανάλωσης κρέατος στους Έλληνες

Η κατανάλωση κρέατος στην Ελλάδα αναμένεται να μειώνεται στα επόμενα χρόνια, καθώς οι καταναλωτές υιοθετούν νέες διατροφικές συνήθειες. Το 47% των Ελλήνων σχεδιάζει να μειώσει την κατανάλωση κρέατος τα επόμενα χρόνια.

Ταυτόχρονα, το 45% είναι πρόθυμο να δοκιμάσει καλλιεργημένο κρέας, με το 17% να θέλει να αντικαταστήσει μέρος της κατανάλωσής του με καλλιεργημένο κρέας.

Τι είναι το καλλιεργημένο κρέας;

Η καλλιέργεια κρέατος περιλαμβάνει τη λήψη ζωικών κυττάρων και την καλλιέργειά τους σε ειδικούς μηχανισμούς. Αυτή η μέθοδος προσφέρει πιο βιώσιμη και αποδοτική παραγωγή κρέατος, με μικρότερη χρήση πόρων και λιγότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Με περισσότερες από 50 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της καλλιέργειας κρέατος στην Ευρώπη, αυτή η νέα τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει λύση για την αυξανόμενη ζήτηση πρωτεΐνης με βιώσιμο τρόπο.

Written by admin

Exit mobile version