Γλυκό με ροδάκινα και σπιτική μαρμελάδα ροδάκινο

Υλικά που θα χρειαστείς για 4-5 μερίδες (ποτηράκια ή μπολάκια ατομικά):

1 κιλό γιαούρτι με λίγα λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 πακέτο μπισκότα της επιλογής σου
Μία κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής με λίγα λιπαρά (200 γραμμάρια)

Για τη σπιτική μαρμελάδα ροδάκινο

:

1 κιλό ζάχαρη
1 κιλό ροδάκινα
Ένα ποτήρι νερό
Χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Η συνταγή είναι πανεύκολη, όπως και η σπιτική μαρμελάδα. Με το που τη φτιάξεις θα καταλάβεις πόσο νόστιμη είναι και μπορείς να τη χρησιμοποιείς όπου θέλεις. Για αρχή θα ξεκινήσουμε με τη μαρμελάδα μας έτσι ώστε να είναι έτοιμη για τη διακόσμηση του γλυκού.

Ξεκινάμε με το να πλύνουμε και να καθαρίσουμε καλά τα ροδάκινα. Τα κόβουμε σε κομματάκια και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά. Όταν καταλάβουμε ότι έχουν μαλακώσει καλά, τα πολτοποιούμε με κάποιο ειδικό εργαλείο ή με το εργαλείο του πουρέ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν 20-30 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να τραβήξει τα υγρά της και να δέσει η μαρμελάδα. Πριν βγάλουμε τη μαρμελάδα από τη κατσαρόλα, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει πριν τη βάλουμε μέσα σε βάζα ή μπολ για να τη διατηρήσουμε. Μόλις κρυώσει η μαρμελάδα μας, τη βάζουμε στο ψυγείο ή τηναποθηκεύουμε κάπου με θερμοκρασία δωματίου.

Τώρα θα συνεχίσουμε με το υπόλοιπο γλυκάκι μας. Για αρχή, θα σπάσουμε σε μικρά κομματάκια ή σε τρίμμα τα μπισκότα μας. Θα βάλουμε 1-2 κουταλιές από τα μπισκότα μέσα σε ποτηράκια ή σε μπολάκια ανάλογα τι έχουμε επιλέξει.

Έπειτα θα φτιάξουμε τη κρέμα μας. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να πήζει λίγο και ρίχνουμε μέσα το μέλι και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα ή ένα κουτάλι μέχρι να τα υλικά να γίνουν ένα σαν μία αφράτη κρέμα. Απλώνουμε μία ποσότητα πάνω από τα μπισκότα και διακοσμούμε με τη μαρμελάδα ροδάκινο. Αν θέλουμε κρατάμε και κάποια ροδάκινα ή μπισκότα για να το διακοσμήσουμε με αυτά.

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σφίξει καλά και είναι έτοιμο να το απολαύσεις! Το πιο ελαφρύ και νόστιμο γλυκό με ροδάκινα για να έχεις ένα όμορφο καλοκαίρι.

Extra tips:
Μπορείς να προσθέσεις και άλλα φρούτα μέσα στη συνταγή μας, όπως και να χρησιμοποιήσεις και άλλη γεύση μαρμελάδα.
Μία καλή επιλογή, είναι να προσθέσεις σπασμένα μπισκότα ή ξηρούς καρπούς μέσα στη κρέμα για να γίνει πιο τραγανή και νόστιμη.
Και αν θέλεις ένα ακόμα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, μην προσθέσεις τη κρέμα γάλακτος και χρησιμοποίησε ένα άλλο γλυκαντικό με λίγες θερμίδες, εκτός από μέλι.
Αντί να βάλεις το γλυκό σε ποτηράκια ή μπολάκια, μπορείς να το απλώσεις σε ένα ταψί για να γίνει ένα οικογενειακό, καλοκαιρινό γλυκάκι.
Εκτός από μαρμελάδα, μπορείς να στολίσεις το γλυκό με γλυκό του κουταλιού, δημητριακά, ξηρούς καρπούς, φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα κλπ.

Φαίη Σκορδά: Το leopard μαγιό που έριξε το instagram – φωτο

Τάκης Παπαματθαίου: Συγκίνησε με το κείμενό του για την Ντίνα Κώνστα!