Συνταγή: Ταλιατέλες παρμεζάνα με κρέμα γάλακτος

Υλικά
800-900 γραμμάρια ταλιατέλες
Αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε
2 συσκευασίες κρέμες γάλακτος για μαγειρική (400 γραμμάρια περίπου)
Μισό φλυτζάνι φρέσκο βούτυρο μαλακό
2 σκελίδες σκόρδο
200 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

Αυτή η συνταγή, γίνεται πανεύκολα και πολύ γρήγορα. Για αρχή, θα βάλουμε να βράσουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Υπολόγισε, θέλουν γύρω στα 8-10 λεπτά βράσιμο για να μαλακώσουν. Όταν βράσουν, κράτησε λίγο από το νερό τους (1 φλυτζάνι του τσαγιού υπολόγισε) γιατί θα το χρειαστούμε μετά. Τα σουρώνουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη για να συνεχίσουμε με τη συνταγή.

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, βάζουμε τη κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά. Μόλις πάρει μία βράση, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο να λιώσει μαζί με το σκόρδο λιωμένο ή σε σκόνη. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε και τη τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Μετά από 5 λεπτά, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια μας και το νερό που έχουμε κρατήσει και τα ανακατεύουμε όλα μαζί να πάει παντού η σάλτσα. Αφού τα ζυμαρικά τραβήξουν όλη τη σάλτσα, σερβίρουμε σε μία πιατέλα έτσι όπως είναι ζεστά και αν θέλουμε , προσθέτουμε κι άλλη παρμεζάνα από πάνω. Οι πιο νόστιμες ταλιατέλες ά λα κρεμ είναι έτοιμες να τις απολαύσεις.

Extra tips:
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι είδος ζυμαρικού θέλεις αντί για ταλιατέλες. Ταιριάζουν πολύ τα εξής: λιγκουίνι, πένες, σπαγγέτι Νο10 και 6 αλλά και γενικά ότι σου αρέσει.
Για περισσότερη νοστιμιά, μπορείς να προσθέσεις λίγο πελτέ ντομάτας μαζί με τη κρέμα γάλακτος. Δεν έχεις ιδέα πόσο νόστιμο γίνεται το πιάτο.
Όπως επίσης, αντί για κρέμα γάλατος, μπορείς να προσθέσεις και άλλες σάλτσες, όπως κάποια με 4 τυριά αλλά και κόκκινη σάλτσα.
Και βεβαίως, αντί για παρμεζάνα, μπορείς να προσθέσεις και άλλα τυριά. Στη συγκεκριμένη συνταγή ταιριάζει το blue cheese, η μοτσαρέλα, το cheddar αλλά και το κεφαλοτύρι.

Ναταλί Κάκκαβα: Αιχμηρή κατά του ΣΚΑΪ για την περσινή συνεργασία της εμφανίσθηκε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» η Ναταλί Κάκκαβα!

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Τραγούδησε σε live της Άννας Βίσση στη Θεσσαλονίκη (video)