Γιορτή σήμερα: Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος – Σήμερα ανοίγουν οι ουρανοί και βλέπουμε το Άγιο Φως


Μεγάλη ημέρα η σημερινή για την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία και τους πιστούς της. Η σημερινή γιορτή αφιερώνεται στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος.

Ο Κύριος, Ιησούς Χριστούς, πήρε τους μαθητές του, Πέτρο, Ιωάννη και Ιάκωβο και ανέβηκε στο Θαβώρ για να προσευχηθεί. Το Θαβώρ ήταν ένα όρος. Οι τρεις μαθητές του Ιησού εξαντλήθηκαν. Έτσι, αποφάσισαν να πέσουν για ύπνο. Όταν ξεκουράστηκαν και ξύπνησαν, είδαν κάτι αξιοθαύμαστο, το οποίο δεν το περίμεναν, με τίποτα. Είδαν μπροστά τους τον Ιησού Χριστό να αστράφτει. Δηλαδή, να λάμπει ο ίδιος και τα άμφιά του. Δίπλα του υπήρχαν, ο Μωυσής και ο Ηλίας, με τους οποίους συνομιλούσε.

Με αυτό, ο Χριστός ήθελε να δείξει στους μαθητές του ότι είναι ένας και ότι κατέχει στα χέρια του τη δύναμη της ζωής και του θανάτου και πως οι Μωυσής και Ηλίας, που αποτελούσαν τους πιο ισχυρούς προφήτες, πως ήταν οι δούλοι του.

«Μετεμορφώθης ἐν τῷ ὄρει Χριστὲ ὁ Θεός, δείξας τοῖς Μαθηταῖς σου τὴν δόξαν σου, καθὼς ἠδυναντο. Λάμψον καὶ ἡμῖν τοῖς ἁμαρτωλοῖς, τὸ φῶς σου τὸ ἀΐδιον, πρεσβείαις τῆς Θεοτόκου, φωτοδότα δόξα σοι».

Γιορτή σήμερα – Ακολουθεί βίντεο από το Απολυτίκιον: Ήχος βαρύς

– Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού
– Ανάμνηση οπτασίας Σοφιανής
– Άγιος Αββακούμ ο ΝεομάρτυραςΓιορτή σήμερα – Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
– Ευμορφία
– Εμμυ
– Μορφούλα
– Σωτήριος, Σωτήρης, Σώτος, Σωτηράκης, Σωτηρία, Σωτήρω

Γιορτή σήμερα: Αποφθέγματα – Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός
«Να μην ενδιαφέρεσαι αν σε αγαπούν, αλλά αν εσύ αγαπάς το Χριστό και τους ανθρώπους. Μόνο έτσι γεμίζει η ψυχή. Στην ψυχή, που όλος ο χώρος της είναι κατειλημμένος από το Χριστό, δεν μπορεί να μπει και να κατοικήσει ο διάβολος, όσο κι αν προσπαθήσει, διότι δεν χωράει, δεν υπάρχει κενή θέση γι’ αυτόν».

Written by alexandros

Ο άνθρωπος που υιοθετεί όσα καρκινοπαθή παιδιά εγκαταλείπουν στα νοσοκομεία οι γονείς τους

Σεισμός στην Καλαμάτα – Αισθητός σε αρκετές περιοχές – Εικόνες