Ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας λόγω φόβου τρομοκρατικών επιθέσεων

Τα αυστηρότερα από ποτέ μέτρα ασφαλείας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision εφαρμόζονται στο Μάλμε της Σουηδίας, που φιλοξενεί τη φετινή διοργάνωση με τους ημιτελικούς την ερχόμενη Τρίτη και Πέμπτη και τον τελικό το Σάββατο 11 Μαΐου.

Οι Σουηδοί αστυνομικοί κρατούν μεγαλύτερα όπλα από συνήθως, ενώ drones και πρόσθετες κάμερες ασφαλείας επιτηρούν επίκαιρα σημεία της πόλης και όλους τους χώρους μέσα και έξω από το συναυλιακό κέντρο.

Αρκετά σημεία έχουν αποκλειστεί με περίφραξη και οι περίπου 10.000 επισκέπτες θα περνούν από σαρωτές και ελέγχους ασφαλείας, όπως στα αεροδρόμια, κατά την είσοδό τους στους χώρους του διαγωνισμού όπου απαγορεύονται οι τσάντες.

Ολόκληρη η Σουηδία βρίσκεται σε υψηλή επιφυλακή για τρομοκρατική επίθεση, μετά το κάψιμο των Κορανίων τον περασμένο Αύγουστο, ενώ πρόσφατη αναφορά των μυστικών υπηρεσιών προειδοποιεί για πιθανές κυβερνοεπιθέσεις στις απευθείας μεταδόσεις, δράση τζιχαντιστών ή αταξία στη διάρκεια δύο μεγάλων προγραμματισμένων διαδηλώσεων.

Πρόσφατο επεισόδιο με εξτρεμιστή που έκαψε το ιερό Κοράνι στο κέντρο του Μάλμε, κρατώντας σταυρό και ανοίγοντας ισραηλινή σημαία, πυροδοτεί το κλίμα.

Η ατμόσφαιρα στην πόλη, όπου υπάρχουν πολυμελείς, εβραϊκές και παλαιστινιακές κοινότητες, είναι ήδη φορτισμένη μετά τις μαζικές αντιδράσεις κατά του πολέμου στη Γάζα και υπέρ του αποκλεισμού του Ισραήλ από τον διαγωνισμό.

Οι διοργανωτές θα πρέπει να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να ενώσουν με τη μουσική, σύμφωνα με το κεντρικό σύνθημα του δημοφιλούς διαγωνισμού.

Written by admin

Ο Τσιτσιπάς και η Μπαντόσα τελείωσαν τη σχέση τους! (ΦΩΤΟ)

Η Αντιφατική Αγάπη του Κοινού για τον Γιάννη Στάνκογλου