Δολοφονία Γρηγορόπουλου:Συναγερμός στην ΕΛΑΣ – Συγκέντρωση στα Εξάρχεια για την αποφυλάκιση Κορκονέα


Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη (31/07) στις 20:00 το βράδυ στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο, Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019, στις 20:00 το βράδυ στα Εξάρχεια, στον τόπο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου διακινείται τις τελευταίες ώρες μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Το κάλεσμα σε διαμαρτυρία έρχεται από μέλη της «Πρωτοβουλίας ενάντια στη λήθη» και γίνεται στον απόηχο της απόφασης «χάδι» – όπως την χαρακτηρίζουν, του δικαστηρίου για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος από σήμερα (30/07) είναι εκτός φυλακής.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας αν και κρίθηκε ένοχος για την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με άμεσο δόλο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το 2008, βρίσκεται ήδη εκτός φυλακής, λόγω των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα.

Η απόφαση των δικαστών να αναγνωρίσουν το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου στον ειδικό φρουρό είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν τα ισόβια, γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Αναλυτικά, η Πρωτοβουλία ενάντια στη λήθη αναφέρει:

«Το αίμα δεν είναι νερό – Η μνήμη δεν είναι σκουπίδι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόφαση «χάδι» στον Κορκονέα

Η απόφαση του Μεικτού Εφετείο Λαμίας για τον Κορκονέα αποτελεί πρόκληση. Η αναγνώριση του ελαφρυντικού του «πρότερου σύννομου βίου» που οδήγησε στην καταδίκη-«χάδι» σε δεκατρία χρόνια του δολοφόνου αστυνομικού όπως επίσης και η αθώωση του συνεργού του Σαραλιώτη, δεν προσβάλλουν μόνο τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στέλνουν το μήνυμα στους εκκολαπτόμενους Κορκονέες ότι μπορούν να δολοφονούν με τα υπηρεσιακά όπλα και να πέφτουν στα μαλακά.

Η απόφαση του δικαστηρίου δείχνει ότι η αστική δικαιοσύνη περιθάλπει με ποινική ασυλία τα εγκλήματα των ενστόλων, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο αποχαλινωμένης κρατική αυθαιρεσίας. Για εμάς όμως το αίμα δεν είναι νερό, η μνήμη δεν είναι σκουπίδι.

Έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη τίποτα δεν έχει ξεχαστεί, κανένας δεν έχει συγχωρεθεί.

Έντεκα χρόνια μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη γνωρίζουμε καλά ότι το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους.

Την Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 8:00μμ συγκεντρωνόμαστε στον τόπο της δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (Τζαβέλλα και Μεσολογγίου).

Για τη μνήμη, τη δικαιοσύνη την αξιοπρέπεια.

Πρωτοβουλία ενάντια στη λήθη

Written by alexandros

Παράνομο ζευγαράκι κάλεσε ταξί που δυστυχώς οδηγούσε ο νόμιμος σύζυγος

Μαίρη Συνατσάκη: Το προσβλητικό σχόλιο για το σώμα και την ηλικία της και η αποστομωτική της απάντηση