Menu

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Δημοσκοπικό χαστούκι στον Τούρκο Πρόεδρο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μπορούσε να χάσει σε εκλογές εναντίον τριών υποψήφιων αντιπάλων, σύμφωνα με τον ιστότοπο ahvalnews.com που επικαλείται δημοσκόπηση της Metropoll.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, και ο δήμαρχος της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς θα μπορούσαν και οι δύο να νικήσουν τον Ερντογάν σε προεδρικές εκλογές με διαφορά άνω του 10%, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο διευθυντής της Metropoll, Özer Sencar, επικαλούμενος δημοσκόπηση Απριλίου στην οποία συμμετείχαν 1.752 άτομα.

Παράλληλα, η ηγέτιδα του αντιπολιτευόμενου κόμματος Iyi Μεράλ Ακσενέρ, θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές ενάντια στον Ερντογάν με διαφορά 4 ποσοστιαίων μονάδων.

 

 

Σημειώνεται πως η Τουρκία αναμένεται να διεξαγάγει προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές το 2023. Η δημόσια υποστήριξη προς τον Ερντογάν έχει μειωθεί τα τελευταία δύο χρόνια εν μέσω της κρίσης της τουρκικής λίρας και της διαχείρισης της πανδημίας.

 

 

Ωστόσο ο Ερντογάν θα μπορούσε να επανεκλεγεί εάν ο υποψήφιος αντίπαλός του ήταν ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP). Ο Ερντογάν θα κέρδιζε πιθανόν με διαφορά σχεδόν 3 ποσοστιαίων μονάδων, σύμφωνα με τη Metropoll.

 

 

Διαβάστε επίσηςΙσραήλ: “Εξαιρετική επιτυχία” η επιχείρηση στη Γάζα, δηλώνει ο Μπενιαμίν ΝετανιάχουΤουρκική Navtex: Ασκήσεις με πραγματικά πυρά μόλις μερικά μίλια ανοιχτά της Ρόδου

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

Exit mobile version