Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Δημοσκοπικό χαστούκι στον Τούρκο Πρόεδρο

dimoskopiko-chastouki-ston-erntogan

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μπορούσε να χάσει σε εκλογές εναντίον τριών υποψήφιων αντιπάλων, σύμφωνα με τον ιστότοπο ahvalnews.com που επικαλείται δημοσκόπηση της Metropoll.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, και ο δήμαρχος της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς θα μπορούσαν και οι δύο να νικήσουν τον Ερντογάν σε προεδρικές εκλογές με διαφορά άνω του 10%, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο διευθυντής της Metropoll, Özer Sencar, επικαλούμενος δημοσκόπηση Απριλίου στην οποία συμμετείχαν 1.752 άτομα.

Παράλληλα, η ηγέτιδα του αντιπολιτευόμενου κόμματος Iyi Μεράλ Ακσενέρ, θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές ενάντια στον Ερντογάν με διαφορά 4 ποσοστιαίων μονάδων.

 

 

Σημειώνεται πως η Τουρκία αναμένεται να διεξαγάγει προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές το 2023. Η δημόσια υποστήριξη προς τον Ερντογάν έχει μειωθεί τα τελευταία δύο χρόνια εν μέσω της κρίσης της τουρκικής λίρας και της διαχείρισης της πανδημίας.

 

 

Ωστόσο ο Ερντογάν θα μπορούσε να επανεκλεγεί εάν ο υποψήφιος αντίπαλός του ήταν ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP). Ο Ερντογάν θα κέρδιζε πιθανόν με διαφορά σχεδόν 3 ποσοστιαίων μονάδων, σύμφωνα με τη Metropoll.

 

 

Διαβάστε επίσηςΙσραήλ: “Εξαιρετική επιτυχία” η επιχείρηση στη Γάζα, δηλώνει ο Μπενιαμίν ΝετανιάχουΤουρκική Navtex: Ασκήσεις με πραγματικά πυρά μόλις μερικά μίλια ανοιχτά της Ρόδου

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

Χamos

ΟΗΕ και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ζητούν την αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων από την Λιβύη

Ήλιος spoiler 24/5: Τι κρύβει η Ελένη πραγματικά;