Δημήτρης Παπανώτας: Εκ του αποτελέσματος για τις δηλώσεις του για τις γυναίκες

Αυτό είναι μια δήλωση που κρατά από την αρχή μέχρι το τέλος. Ο Δημήτρης Παπανώτας αντέδρασε στις επιθέσεις που δέχεται τις τελευταίες 24 ώρες, μέσα από την εκπομπή “Το Πρωινό” (18/4). Ο γνωστός δημοσιογράφος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχίας θέλησε να καθαρίσει τη θέση του γύρω από τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα σχετικά με τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη Ελλάδα.

“Αυτό είναι μια κοπτοραπτική δήλωση, δεν είναι μια δήλωση από την αρχή μέχρι το τέλος. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, σε παρόμοιες περιπτώσεις εμφύλιας βίας κατά των γυναικών, ήμουν ο μόνος που αντέδρασε τηλεοπτικά και τις υπερασπιζόμουν, με αποτέλεσμα να δεχτώ και εγώ επιθέσεις και δικαστήρια που κράτησαν περίπου 12 χρόνια. Τότε όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι δεν ξέρω που ήταν και εμφανίστηκαν τώρα”, δηλώνει ο Δημήτρης Παπανώτας.

“Στο περιβάλλον μου δεν έχω τέτοια περιστατικά. Νόμιζα λοιπόν ότι επειδή δεν είμαστε Ιράν και είμαστε στην Ευρώπη, αυτά τα θέματα έχουν λυθεί. Τελευταία οι καταγγελίες από γυναίκες για εμφύλια βία είναι εκατοντάδες. Ειδικά μετά τη δολοφονία της Κυριακής”, συμπληρώνει ο δημοσιογράφος.

“Υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα, η Αριστερά είναι δίπλα σε όλες τις κακοποιημένες γυναίκες και έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε προκειμένου να φτάσουμε σε ένα επίπεδο όπου να λέμε ότι είμαστε καλά. Ο στόχος όμως της επίθεσης δεν είναι μόνο εναντίον μου. Η επίθεση αυτή έχει έναν πιο συγκεκριμένο στόχο. Και ο κόσμος θα πρέπει να το καταλάβει αυτό”, καταλήγει ο Δημήτρης Παπανώτας.

“Ο στόχος είναι οι δημοκρατικές διαδικασίες που έχει υιοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και έχουν αγκαλιαστεί από τον κόσμο. Έχω πολύ γερό στομάχι, γνωρίζουμε όλοι ποιοι είναι αυτοί που επιτίθενται. Δεν περιμέναμε να μας χειροκροτήσουν”, καταλήγει ο Δημήτρης Παπανώτας στην τοποθέτησή του.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δημήτρης Παπανώτας, λόγω της αντιπαράθεσής του με τη Νόνη Δούνια, υποστήριξε στο Happy Day: “Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα της κα Δούνιας που νιώθει ότι είναι καταπιεσμένη. Αλλά εγώ δεν βλέπω κανένα πρόβλημα στις γυναίκες στην Ελλάδα και γενικά στην ΕΕ, εκτός αν θέλουν να έχουν. Αν λοιπόν βρει έναν τύραννο, ο οποίος την κακοποιεί και αυτή ανέχεται την κατάσταση, είναι πρόβλημά της”.

Written by admin

Λάμπρος Κωνσταντάρας για Super Κική: «Να σταματήσουμε να προωθούμε τις ηλιθιότητες»

Τελευταία Ευκαιρία: Προθεσμία για Ολόκληρη Επιστροφή Φόρου