Δεν ήθελε καν να βλέπει τον Αριστοτέλη: Ο λόγος που η Χριστίνα Ωνάση μισούσε τον πατέρα της

Latest

Η Χριστίνα Ωνάση θα μπορούσε θεωρητικά να έχει μια πανευτυχή παιδική ηλικία, έχοντας τα πάντα παρεχόμενα από τον πατέρα της, Αριστοτέλη, όμως κάθε άλλο παρά κάτι τέτοιο ίσχυε, βιώνοντας επί της ουσίας την αδιαφορία του.

Λέγεται πως για να δει τον πατέρα της έπρεπε να κλείνει ραντεβού μαζί του, ενώ πάντα βρισκόταν στη σκιά του μεγαλύτερου αδερφού της, Αλέξανδρου. Το πρώτο σοκ θα το νιώσει το 1959, όταν σε ηλικία 9 ετών οι γονείς της θα πάρουν διαζύγιο και το σκάνδαλο με την παράλληλη σχέση του πατέρα της με την τραγουδίστρια της όπερας, Μαρία Κάλλας, θα αποτελεί για εκείνη ένα ντροπιαστικό γεγονός.

9 χρόνια αργότερα, ο γάμος του πατέρα της με τη Jackie Kennedy θα είναι ένα ακόμα δυσάρεστο γεγονός για την ίδια, αφού η Ωνάση ήταν πεπεισμένη πως η χήρα του Kennedy, τον ήθελε για τα λεφτά του. Σε ηλικία 30 ετών θα διαγνωστεί με κατάθλιψη, την οποία θα προσπαθήσει να καταπολεμήσει με βαρβιτουρικά, αμφεταμίνες και υπνωτικά χάπια. Μάλιστα, τη δεκαετία του 1970 θα οδηγηθεί στο νοσοκομείο ύστερα από υπερβολική δόση χαπιών.

Οι τραγωδίες της

Η πρώτη τραγωδία που δεν θα αργήσει να χτυπήσει την οικογένεια Ωνάση ήταν ο θάνατος του διάδοχου του Έλληνα κροίσου, Αλέξανδρου, το 1973 σε ηλικία 24 ετών. Ο αδερφός της Χριστίνας Ωνάση θα επιβεβαιωθεί πως είναι νεκρός στο νοσοκομείο ΚΑΤ, ύστερα από ατύχημα με το αεροπλάνο που πιλοτάριζε, γεγονός που αργότερα διαπιστώθηκε πως ήταν εγκληματική ενέργεια. Η απώλεια θα στοιχίσει σε όλη την οικογένεια που δεν θα επανέλθει ποτέ από το σοκ, με την Τινα Λιβανού να δίνει τέλος στη ζωή της έναν χρόνο αργότερα και τον Αριστοτέλη Ωνάση να πεθαίνει το 1975 ύστερα από κατάπτωση της υγείας του.

«Είμαι ολομόναχη στον κόσμο τώρα», λέγεται να είχε δηλώσει η κληρονόμος της αμύθητης περιουσίας ύστερα από τον θάνατο του πατέρα της. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου οι φίλοι της να περνούν χρόνο μαζί της, η ίδια ήταν διατεθειμένη να τους δίνει χρήματα, και πιο συγκεκριμένα ποσά που έφταναν τα 30.000 δολάρια τον μήνα.

Απίστευτη χλιδή: Αυτό ήταν το σπίτι της Χριστίνας Ωνάση όσο ζούσε στο Παρίσι

Η Χριστίνα Ωνάση ήταν η μοναδική κληρονόμος της τεράστιας περιουσίας του πατέρα της μετά το θάνατό του. Η ίδια, έχοντας γίνει μητέρα, είχε ανοίξει το σπίτι της όσο ζούσε στο Παρίσι, το οποίο διακρίνεται για την απίστευτη χλιδή του.

Με τρεις αποτυχημένους γάμους, χωρίς οικογένεια, μόνη στον κόσμο. Η μόνη χαρά στην ζωή της υπήρξε το παιδί της. Όταν ήρθε στη ζωή η κόρη της Αθηνά, όλα άλλαξαν.

Ξυπνούσε καθημερινά στις 8, φρόντιζε η ίδια την Αθηνά παρ’ όλες τις γκουβερνάντες και τις υπηρεσίες, έλεγχε τα πάντα, την τάιζε, την έκανε μπάνιο. Περνούσαν πολλές μέρες στο εξοχικό που είχε νοικιάσει η Χριστίνα έξω από το Παρίσι, μακριά από την αυστηρότητα του σπιτιού του Ωνάση στην Αβενιού Φος.

Ήθελε να μεγαλώνει η Αθηνά κοντά στην φύση και προσπάθησε να δημιουργήσει ένα περιβάλλον ακόμα και μέσα στο σπίτι «ανοιξιάτικο», καλύπτοντας τους τοίχους με λουλουδένιες ταπετσαρίες, τα έπιπλα και τα κρεβάτια με πολύχρωμες λουλουδένιες στόφες.

Η αδελφική της φίλη, Αταλάντη Πολίτη –ντε Καστελάν υλοποιούσε τα διακοσμητικά «θέλω» της Χριστίνας. Σε ένα πολύχρωμο περιβάλλον, που πολλοί θα χαρακτήριζαν κιτς, βασίλευε το γέλιο και η ευτυχία της –όσο κι αν κράτησε.

Μέσα στην χαρά της, μόλις γέννησε, τον Φεβρουάριο του 1985, άνοιξε για μια και μοναδική φορά το σπίτι της αυτό. Ήθελε να δείξει στον κόσμο ότι οι δύσκολες μέρες είχαν περάσει. Άφησε τους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους να αποθανατίσουν την ευτυχία της. Αυτήν, τον άντρα της, γνωστό πλέιμποι Τιερύ Ρουσέλ και την κόρη τους Αθηνά.

Δυστυχώς αυτή η ευτυχία κράτησε λίγο. Η Χριστίνα Ωνάση θα έφευγε από την ζωή τρία χρόνια αργότερα το 1988 στην Αργεντινή.

Πηγή: athensmagazine.gr

Μην ουρείτε στο μπάνιο: Δραματική προειδοποίηση από γιατρό

Natalie Danish: Έχει ομορφιά που αναστατώνει – ΦΩΤΟ με μαγιό