Χορτοφαγική Μαγειρίτσα: Μια νόστιμη εναλλακτική συνταγή!

Η μαγειρίτσα είναι παραδοσιακό πιάτο του Πάσχα, όμως μπορείτε να απολαύσετε την ίδια νοστιμιά και χωρίς κρέας.
Μαγειρίτσα με αγκινάρες:
Οι αγκινάρες δίνουν μια ιδιαίτερη γεύση στη σούπα και είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες.

Υλικά:
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 καρδιές αγκινάρας βρασμένες και ψιλοκομμένες
1 ματσάκι σπανάκι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
100 γρ. κριθαράκι
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Χυμός λεμονιού
1/4 φλιτζάνι κουκουνάρι

Εκτέλεση:
Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέστε τις αγκινάρες και σοτάρετε για 2-3 λεπτά ακόμα.
Ρίξτε τον ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώστε και προσθέστε το κριθαράκι.
Σιγοβράστε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι.
Προσθέστε το σπανάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο. Ανακατέψτε μέχρι να μαραθούν.
Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε τον χυμό λεμονιού.
Πασπαλίστε με κουκουνάρι πριν το σερβίρετε.

Μερικές επιπλέον συμβουλές:
Μπορείτε να πειραματιστείτε με άλλα λαχανικά όπως πράσα, φασόλια, κρεμμυδάκια baby ή σέλινο.
Για πιο πλούσια γεύμη, μπορείτε να προσθέσετε λίγο καπνιστή πάπρικα ή κάρυ στο σοτάρισμα των λαχανικών.
Αν θέλετε μια πιο κρεμώδη υφή, μπορείτε να λιώσετε λίγο ταχίνι με λίγο ζωμό λαχανικών και να το προσθέσετε στη σούπα λίγο πριν το σερβίρετε.

Μη ξεχάσετε να τη σερβίρετε ζεστή με φρέσκο ψωμί για βούλιαγμα, όπως θα κάνατε και με την παραδοσιακή μαγειρίτσα.
Καλό Πάσχα!

Ανήλικος απειλήθηκε να βγάλει τη φανέλα του Ηρακλή

Ιωάννα Τούνη: Αγνώριστη μετά από την επέμβαση στη μύτη, πρησμένη και με μώλωπες