Menu

«Άσπλαχνος» ο Χάρι δεν καταδέχεται να συναντήσει τον Κάρολο – Γιατί ακύρωσε τη συνάντησή τους

Ο πρίγκιπας Χάρι δε θα συναντήσει τελικά τον πατέρα του βασιλιά Κάρόλο, μιας και απέρριψε την πρόσκλησή του να μείνει σε βασιλική κατοικία κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα αυτόν τον μήνα, λόγω ανησυχιών που προκύπτουν για την «ασφάλεια».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, απέρριψε την πρόταση του πατέρα του επειδή δεν συνοδευόταν από καμία πρόβλεψη προσωπικής ασφάλειας χρηματοδοτούμενη από τους φορολογούμενους, κάτι που θα τον έκανε να παραμείνει σε «ορατή τοποθεσία με δημόσια σημεία εισόδου και εξόδου και χωρίς αστυνομική προστασία».

Διαβάστε επίσης: Το κάλεσμα της Θύρας 7 ενόψει τελικού Conference: «Όλοι στο Μοναστηράκι, όλοι ερυθρόλευκα» (pics)

Αντίθετα, επέλεξε να μείνει σε ένα ξενοδοχείο – πιθανώς με μέλη του κοινού – γιατί αυτό θα σήμαινε ότι «θα μπορούσε να πηγαινοέρχεται αόρατος», σύμφωνα με την Telegraph.

Η βρετανική εφημερίδα υποστήριξε ότι ο δούκας του Σάσεξ «παραμένει συντετριμμένος» για την απόσυρση του δικαιώματός του στην αστυνομική προστασία, το οποίο εξακολουθεί να έχει διαμάχη με το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω των βρετανικών δικαστηρίων.

Τώρα πρέπει να ειδοποιήσει τη Μητροπολιτική Αστυνομία 28 ημέρες πριν έρθει στο Ηνωμένο Βασίλειο εάν θέλει να υποβάλει αίτηση για παροχή ασφάλειας, με κάθε αίτημα να αξιολογείται σε ατομική βάση από τη Ravec, την επιτροπή που επιβλέπει την προστασία των δικαιωμάτων και των δημοσίων προσώπων.

Πού θα έμενε ο Χάρι αν δεχόταν την πρόταση του Καρόλου

Αν και δεν έχει αποκαλυφθεί ποια βασιλική κατοικία πρόσφερε ο Κάρολος στον Χάρι, το Παλάτι του St James είναι μια μεγάλη πιθανότητα.

Η πριγκίπισσα Βεατρίκη έχει ένα μόνιμο διαμέρισμα εκεί, ενώ η πριγκίπισσα Άννα έχει μια σουίτα και χώρο στάθμευσης που χρησιμοποιεί όταν μένει στο Λονδίνο. Άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας το χρησιμοποιούν σε ad hoc βάση.

Επιπλέον, βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Clarence House, όπου μένει ο βασιλιάς όταν βρίσκεται στο Λονδίνο.

Αυτό θα έδινε σε πατέρα και γιο ένα μέρος για να συναντηθούν με σχετική ιδιωτικότητα και φυλάσσεται όλο το εικοσιτετράωρο από ένα «ατσάλινο δαχτυλίδι».

Στην πραγματικότητα, όλες οι βασιλικές κατοικίες -όποια και αν προσφέρθηκε ο Χάρι- διαθέτουν ένοπλους φρουρούς στα σημεία εισόδου και εξόδου, σε αντίθεση με οποιοδήποτε ξενοδοχείο του Λονδίνου, και διαθέτουν τα πιο εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας στη χώρα για την προστασία των εργαζόμενων μελών της οικογένειας.

Εκπρόσωπος του Χάρι είχε πει τότε ότι ο πρίγκιπας ήθελε να συναντήσει τον πατέρα του, ωστόσο, ο βασιλιάς ήταν ουσιαστικά «πολύ απασχολημένος» για να τον δει.

Συνολικά ο Χάρι πέρασε τρεις νύχτες στην πρωτεύουσα χωρίς να δει κανένα μέλος της οικογένειας πριν συναντήσει τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ, στο αεροδρόμιο του Χίθροου και πετάξει στη Νιγηρία για μια σχεδόν βασιλική περιοδεία.

Πηγή: athensmagazine.gr

Exit mobile version