Menu

Ανακούφιση από τη ζέστη: Δροσίζει από σήμερα, καταιγίδες στα βόρεια

Η πτώση του υδραργύρου αναμένεται σήμερα και αύριο λόγω των ενισχυμένων βοριάδων και των βροχών, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 37 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές. Τα μελτέμια θα παραμείνουν έντονα μέχρι αργά το απόγευμα, καθιστώντας την Πυροσβεστική σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται για σήμερα σε πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των Νήσων Ιονίου, της Κρήτης και των Β.Α Αιγαίου.

Αναμένεται ηλιοφάνεια με μερικές νεφώσεις στη ηπειρωτική Ελλάδα και το Ιόνιο, ενώ θα υπάρξουν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις θερμές ώρες στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί σε μέτριες έντασεις.

Συνολικά, το καιρό θα είναι ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοϊκή για τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, ενώ σε πολλές περιοχές θα επικρατούν ευνοϊκές καιρικές συνθήκες.

Written by admin

Exit mobile version