5 λέξεις που πονάνε έναν άντρα περισσότερο κι απ’ το μικρoτσoύτσoυνoς

Επειδή όμως η Σέρβα αοιδός ούτε απ’ έξω από το φροντιστήριο του Αδώνιδος δεν έχει περάσει, προτίμησε ένα χτύπημα (κυριολεκτικά) κάτω από την μέση, με φαρμακερά σχόλια για το μόριο του ατόμου του. Του Βράνιες, σε απλά καθομιλούμενα βοσνιακά. Ωστόσο, οι λέξεις που μπορούν να πονέσουν έναν άντρα (ανεξάρτητα από το αν έχει φορέσει την φανέλα της ΑΕΚ ή όχι, σ’ αυτά δεν χωρούν οπαδικά) είναι ανεξάντλητες. Όσες και οι προσβολές που ένα αρσενικό δεν μπορεί να ανεχτεί λόγω του μεγέθους τους. (Τους, όχι του)

Φίφα

Στην αργκό της πιάτσας (όχι του αγοραίου έρωτα, μην χαίρεσαι) φίφας είναι ένας απλός και σύντομος τρόπος για να περιγράψεις τον μικροτσούτσουνο. Δηλαδή είναι ο μικροτσούτσουνος, αλλά στο ακόμα πιο μικρό. Υπό μία έννοια, ο μικρομικροτσούτσουνος. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για την σ#ξουαλική ζωή κάποιου. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βγει από το στόμα της ή το πληκτρολόγιό της η παραίνεση «αυτοκτόνα φίφα», καλό είναι να το έχεις στο μυαλό σου και να το πάρεις ως προσβόλα. Όχι φίλε μου, η πρώην ή η νυν σου δεν κράζει την FIFA για την απόφασή της να δώσει το Μουντιάλ στο Κατάρ ή για στημένες κληρώσεις την εποχή του Ρεχάγκελ. Μην διανοηθείς να απαντήσεις «γιατί η UEFA καλύτερη είναι;». Θα είσαι εκτός θέματος καψερέ μικροτσούτσουνε.

Φτωχομπινέ

Σύμφωνοι, στις περισσότερες περιπτώσεις, ένας άνδρας για ένα πράγμα δεν σηκώνει ούτε μύγα στο σπαθί του. Για τον ανδρισμό του. Εφόσον όμως κάποιος είναι θιασώτης του (εντελώς τυχαία) τρομερά βολικού δόγματος που θέλει το μέγεθος να μην έχει σημασία, το οποίο πάντως δεν διατυπώθηκε ποτέ από τύπους σαν τον Τζον Χολμς ή τον Λεξ Στιλ, μπορεί να προσπεράσει  τέτοιου τύπου… μικρότητες από μία γυναίκα. Εάν όμως εκείνη σε αποκαλέσει φτωχομπινέ, το πράγμα αλλάζει. Πρόκειται για μια ακραίως σεξιστική στάση από πλευρά της (λόγω μεγέθους ξεμένει και από πολλές επιλογές στάσης, εδώ που τα λέμε) λόγω του δεύτερου συνθετικού (a.k.a μπινές). Ενώ την ίδια ώρα το πρώτο συνθετικό (a.k.a φτωχό) έχει σαφείς ταξικές προεκτάσεις. Και σ’ εσένα, αν κι εφόσον είσαι όντως μικροτσούτσουνος, θα μείνει μεταξύ μας) άλλου τύπου προεκτάσεις θα έπρεπε να σε απασχολούν κομματάκι παραπάνω.

Κλαψομούνη

ΕΚΕΙΝΗ σου έλεγε να μην εμποδίζεις τα συναισθήματα σου. ΕΚΕΙΝΗ σου έλεγε να συμβιβαστείς με την πιο ευαίσθητη πλευρά του εαυτού σου. ΕΚΕΙΝΗ σου έλεγε να μην καταπνίγεις όσα νιώθεις, αλλά να τα βγάζεις στην επιφάνεια. ΕΚΕΙΝΗ σου έλεγε πως είναι μύθος πως οι άντρες δεν κλαίνε. Και τώρα που έχεις πέσει στα πατώματα και την παρακαλάς με δάκρυα στα μάτια να μην σε παρατήσει μονάχο με μοναδική παρέα την μικρή τσουτσούνα σου, ΕΚΕΙΝΗ πάλι, γυρίζει και σε αποκαλεί κλαψομούνη; Γυναίκες, ρε φίλε. Δεν ξέρουν τι θέλουν. Εκτός βέβαια από την δικιά σου που ξέρει τι ΔΕΝ θέλει. Εσένα. Αυτοκτόνα κλαψομούνη.

Κερατά

Απαιτείται πραγματικά οποιαδήποτε περαιτέρω επεξήγηση του όρου; Μπας και χρειάζεσαι λυσάρι από τις εκδόσεις Πατάκη για να καταλάβεις τι εννοεί ο ποιητής η ποιήτρια;  Απλό, λιτό, απέριττο, περιεκτικό και to the point (για τους φίλους που έχουν από Lower και… κάτω, μιας και μιλάμε για μεγέθη). Το «αυτοκτόνα κερατά» είναι το λεκτικό αντίστοιχο του να φας κλωτσιά στο ευαίσθητο σημείο (έστω αυτό το μικρό που διαθέτεις) από τον Ρομπέρτο Κάρλος και τον Ζουνίνιο Περναμπουκάνο. Ταυτόχρονα. Πώς μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερη; Η προσβολή, φίλε, η προσβολή. Για την προσβολή μιλάμε πάντα. Αν συνοδεύεται από  ντικ πικ-τεκμήριο που μαρτυρά πως η αιτία που το μέτωπό σου απέκτησε ντεκόρ τύπου Ρούντολφ το ελαφάκι, ήταν ένας επίσης μικροτσούτσουνος… Τι σου έλειπε, δηλαδή εσένα σε σχέση με τον φίφα;

Βράνιες

Προσθήκη της τελευταίας στιγμής, μετά το εξόχως απολαυστικό ξεκατίνιασμα μεταξύ του πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και της φερόμενης ως πέτρας στου σκανδάλου, κατά κόσμον Γελένα Καρλέουσα. Αλήθεια, κύριοι, μετά από όλα όσα βγήκαν στην επιφάνεια και τις (μεγάλες δεν τις λες) αποκαλύψεις της σεξοβόμπας από την Σερβία, μπορεί κανείς από εσάς να σκεφτεί τίποτα χειρότερο από το να τον αποκαλέσουν Βράνιες; Και μικροτσούτσουνος (άρα και φίφας), σίγουρα κλαψομούνης (με βάση τα ντοκουμέντα) και εφόσον εκτός από ανικανοποίητη η τραγουδιάρα αποδειχτεί συγγενής του Νοστράδαμου και πέσει μέσα στην πρόβλεψή της πως ο Βόσνιος δεν θα ξαναπαίξει ποτέ μπαλίτσα, πιθανότατα θα δικαιωθεί και στο φτωχομπινές. Όλα σε ένα. Μαζεμένα και νοικοκυρεμένα.

Γράφει ο Νικόλας Ακτύπης/menshouse.gr

www.tromaktiko.gr

Ανέκδοτο: Ο αμαρτωλός αγρότης

Ανέκδοτο: Όχι και τόσο έξυπνοι!