Ζάεφ για τις εκλογές στην Ελλάδα: Εγγυημένο το μέλλον της συμφωνίας των Πρεσπών

Για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές και κατά πόσο αυτές θα επηρεάσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών ρωτήθηκε ο Ζόραν Ζάεφ.

«Μετά τις αποφάσεις των πολιτικών σε όλους τους γείτονες, έτσι και στην φίλη γειτονική Ελλάδα, ακολουθούν οι αποφάσεις των πολιτών. Θα σεβαστούμε τις αποφάσεις τους», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

«Εκτιμώ και σέβομαι τον φίλο μου Αλέξη Τσίπρα. Δημιουργήσαμε μια προσωπική φιλία. Ζήτησα ακόμη και από τους πολίτες να οικοδομήσουν μια τέτοια φιλία, όπως αυτή που έχω με τον πρωθυπουργό Τσίπρα. Και μάλλον θα παραμείνουμε φίλοι μέχρι το τέλος της ζωής μας, είτε θα είναι πρωθυπουργός είτε θα είμαι πρωθυπουργός. Γνωρίζω ότι η Συμφωνία των Πρεσπών φέρνει μόνο όφελος. Η Συμφωνία επικυρώθηκε στα δύο κοινοβούλια και γνωρίζω ότι δεν υπάρχει πολιτικός ο οποίος να αντιτίθεται στα συμφέροντα των πολιτών που τηρούν τις συμφωνίες, οπότε το μέλλον αυτής της Συμφωνίας είναι εγγυημένο και θετικό», ανέφερε ο Ζάεφ.

«Σίγουρα οι πολίτες αποφασίζουν ποιον από εμάς θα φέρουν στην εξουσία, ποιον θα αντικαταστήσουν και πως θα τοποθετήσουν τους υποψηφίους στις χώρες τους» ανέφερε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

ΚΟΣΜΟΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΖΑΕΦ, ΠΡΕΣΠΕΣ

Written by stelios

Τελεσίγραφο ΗΠΑ σε Τουρκία για την αγορά των S-400 -Διορία ως τις 31 Ιουλίου

WWF: Η Γαλλία ο μεγαλύτερος παραγωγός πλαστικών αποβλήτων στη Μεσόγειο