Υπόθεση Πάτρας: Τα σημάδια που δείχνουν στους ειδικούς ασφυξία στην Ίριδα

Ο Ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μίλησε στο LIVE NEWS και έδωσε τις δικές του εξηγήσεις

Για τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα τοποθετήθηκε ο Γρηγόρης Λέων, το απόγευμα της Τρίτης 26/4, στο LIVE NEWS.

Ο πρόεδρος των Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας αναφέρθηκε στην δημοσιευμένη στην εφημερίδα «Μπαμ» εικόνα της 6 μηνών Ίριδας. Το έντυπο έκανε λόγο για ασφυξία ως αιτία θανάτου.

«Εάν πρόκειται για φωτογραφία που συνήθως λαμβάνει ο ιατροδικαστής, δίκην σημειώσεων, για να θυμάται ακριβώς το περιστατικό του, προφανώς και έχει περαιτέρω στοιχεία από όσα έχουν περιγραφεί μέχρι τώρα και τα οποία όλα αυτά συνηγορούν -και με εκκωφαντικό τρόπο ακόμα και από τα εξωτερικά τραύματα- υπέρ του ασφυκτικού θανάτου και της εγκληματικής ενέργειας.

Χαρακτηριστικά φαίνεται ότι έχουμε, πλέον των ευρημάτων που είχε καταγράψει η ιατροδικαστής, έχουμε ευρήματα μεταξύ παρειάς και μύτης που μοιάζουν με εκδορά, έχουμε κυάνωση των χείλων, έχουμε πράγματα και σημεία που δεν αφήνουν αμφιβολία περί ασφυκτικού θανάτου.

Ο ασφυκτικός θάνατος δεν προκύπτει μόνο από τα εξωτερικά τραύματα. Ειδικά στο συγκεκριμένο παιδάκι, έχουμε τόσο σημαντικά ευρήματα σε όργανα «στόχους», πνεύμονες, εγκέφαλο, τα οποία μαζί με τα τραύματα, είναι πραγματικά ο ορισμός του ασφυκτικού θανάτου» εξήγησε ο κ. Γρηγόρης Λέων.

Εν συνεχεία,  ο Ιατροδικαστής αναφέρθηκε και στις αστοχίες στην πρώτη ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο του έξι μηνών βρέφους. «Είναι ένα θέμα που πρέπει να δούμε, σε δεύτερο χρόνο. Κυρίως σε επίπεδο διαδικασιών, πρωτοκόλλων και κατευθυντήριων γραμμών. Δεν με ανησυχεί προσωπικά, αλλά στο σύνολο. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση ο Έλληνας πολίτης να αισθάνεται ότι πηγαίνει στις ιατροδικαστικές αρχές και δεν μπορεί να βγάλει άκρη.

Από τη στιγμή που το ΕΚΑΒ διαπίστωσε ότι το βρέφος ήταν νεκρό, θα έπρεπε να ειδοποιηθεί η αστυνομία και να πάει ιατροδικαστής στο σπίτι, για να κάνει και αυτοψία. Έτσι θα είχε ξεκαθαριστεί και ένα σημαντικό ζήτημα που έχει να κάνει με την ώρα θανάτου.

Πρέπει να δούμε ξανά τις διαδικασίες και θα πρέπει η Πολιτεία να ενσκήψει σ’ αυτό για να μην έχουμε ξανά τέτοια ζητήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λέων.

Σασμός spoiler: Μητέρα και γιος θα βρεθούν αντιμέτωποι, μετά τα πρώτα κουτσομπολιά που θα ακουστούν στην Κρήτη

Survivor Ελλάδας – Τζο Μαριδάκη: Η πρώτη ανάρτησή της μετά την αποχώρησή της από το ριάλιτι επιβίωσης