Υπόθεση Πάτρας: Εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχουν χορηγηθεί και στη Μαλένα τοξικές ουσίες

Δεν αποκλείεται να γίνει εκταφή του κοριτσιού, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της φθοράς στο συκώτι του

Συνεχίζονται οι ιατροδικαστικές έρευνες για τον θάνατο των τριών παιδιών από την Πάτρα, με τις μέχρι στιγμής αναφορές να υποστηρίζουν ότι ο θάνατος της Μαλένας οφείλεται σε ασφυκτικό θάνατο.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε σήμερα, Δευτέρα 11/4, ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, όσοι ερευνούν την υπόθεση εξετάζουν πλέον το ενδεχόμενο να έχουν χορηγηθεί, πέρα από την Τζωρτζίνα, και στην Μαλένα τοξικές ουσίες. Εκείνο που αποτελεί σημείο «κλειδί» είναι η εκτεταμένη φθορά που παρουσίασε το συκώτι της Μαλένας.

Ιατροδικαστές αναφέρουν πως εσφαλμένα αποδόθηκε η φθορά αυτή σε ηπατική ανεπάρκεια, καθώς η συγκεκριμένη ήταν τέτοιας έκτασης που δεν εξηγείται από ασφυκτικό θάνατο. Εκτιμούν, λοιπόν, ότι στην περίπτωση της Μαλένας, έχει δράσει τοξικός παράγοντας.

Για την πιθανότητα να έχουν χορηγηθεί τοξικές ουσίες οι Αρχές είναι ενήμερες, ενώ οι ιατροδικαστές σχεδιάζουν τις επόμενές τους κινήσεις, προκειμένου να εξιχνιάσουν το μυστήριο αυτό.

Υπό συζήτηση βρίσκεται το ενδεχόμενο να γίνει εκταφή της Μαλένας, ώστε να δοθούν εξηγήσεις σχετικά με τη φθορά στο ήπαρ του παιδιού. Εάν γίνει εκταφή, οι ιατροδικαστές θα έχουν τότε τη δυνατότητα να πάρουν τρίχες από τα μαλλιά του κοριτσιού και να γίνει λήψη περισσότερων ιστών, ελπίζοντας πως θα έχουν απομείνει υπολείμματα της χορηγούμενης ουσίας, που θα ρίξει φως στην υπόθεση.

Δημήτρης Κουρούμπαλης: Η πρόταση για το Survivor και οι αλλαγές που έφερε στη ζωή του η κόρη του

Σίσσυ Ζουρνατζή: Η κακοποίηση από τον πρώην σύντροφό της και η δικαίωση – «Υπήρξαν πολλές στιγμές βίας»