Υπερβολικά υψηλά πρόστιμα για ομπρέλες και ξαπλώστρες – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Με την απόφαση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κώστα Χατζηδάκη, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, καθορίζονται οι περιπτώσεις που απαγορεύεται η ελεύθερη πρόσβαση του κοινού στη θάλασσα, τον αιγιαλό και την παραλία. Συγκεκριμένα, οι παρακάτω κατασκευές και πρακτικές θεωρούνται παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης:

Οποιαδήποτε κατασκευή (π.χ. κτίσματα, τοιχία, ζαρντινιέρες, περιφράξεις παντός τύπου, περιλαμβανομένων των ανεμοφρακτών και των καλαμωτών).

Για αυτές τις παραβάσεις επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 500 ευρώ ανά κυβικό μέτρο κατασκευής, με το πρόστιμο να τετραπλασιάζεται αν απαιτείται μηχανολογικός εξοπλισμός για την απομάκρυνση. Επίσης, η τοποθέτηση κινητού στοιχείου ή η ρίψη απορριμμάτων προκειμένου να παρεμποδίζει την πρόσβαση του κοινού επισύρει παρόμοιο πρόστιμο.

Επιπλέον, πρόστιμο 2.000 ευρώ επιβάλλεται για κάθε περίπτωση σωματικής ή λεκτικής παρεμπόδισης της πρόσβασης στη θάλασσα. Στην περίπτωση παραβίασης, ο παραβάτης υποχρεούται να απομακρύνει τα εμπόδια εντός συγκεκριμένων προθεσμιών, διαφορετικά αντιμετωπίζεται με νέο πρόστιμο.

Οι αποφάσεις αυτές από το Υπουργείο Οικονομικών ισχύουν για τις περιοχές και τις προσβάσιμες περιοχές δίπλα στη θάλασσα, ενώ προβλέπεται ότι τα πρόστιμα δεν μπορούν να ξεπερνούν τα 60.000 ευρώ.

Written by admin

Αλλαγή αργίας λόγω Μεγάλης Εβδομάδας: Πότε πέφτει η αργία;

Ακομπλεξάριστη η Ελένη Μενεγάκη: Άβαφη στη νέα φωτογραφία που δημοσίευσε