«Υπάρχουν καταγγελίες για ονόματα που δεν έχουν ακουστεί και είναι σε σημαντικές θέσεις»

Για καταγγελίες και σε βάρος προσώπων που δεν ακουστεί και βρίσκονται σε σπουδαίες θέσεις μίλησε ο Ζαχαρίας Ρόχας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» του Open, o ηθοποιός και σκηνοθέτης αναφέρθηκε και στην παρεξήγηση του υπουργείου Πολιτισμού με το ΣΕΗ για την υπόθεση του Νίκου Νικολάου, αλλά και την κορύφωση του ελληνικού #Metoo.

«Το Υπουργείο ζήτησε να κατατεθεί ο φάκελος για τον κύριο Νικολάου σε αυτούς. Αυτό δεν έχει κανένα δικαίωμα να το κάνει το ΣΕΗ. Το ΣΕΗ πρέπει να παραδώσει τον φάκελο στον εισαγγελέα, όπως το έκανε και έστειλε μια ανακοίνωση στον κύριο Γιατρωμανωλάκη πως αν θέλει να προμηθευτεί τα στοιχεία αυτά, να τα ζητήσει από τον εισαγγελέα», ανέφερε αρχικά, ενώ θέλοντας να ξεκαθαρίσει την παρεξήγηση που δημιουργήθηκε με αφορμή την υπόθεση του Νίκου Νικολάου είπε: «Επειδή μετέχω στο ΔΣ του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος νομίζω ότι καλά έπραξε».

«Θα έπρεπε ο άνθρωπος να μπει σε καθεστώς αναστολής μέχρι να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να αποδείξει ενδεχομένως την αθωότητα του», συνέχισε ο Ζαχαρίας Ρόχας.

 

«Υπάρχει μια καταγγελία, η οποία είναι παραγραμμένη στον χρόνο και έχει γίνει πριν από 20-25 χρόνια. Η υπόθεση έχει πάει όμως στο Πειθαρχικό του ΣΕΗ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχουν πολλές καταγγελίες στο ΣΕΗ που θα πρέπει όμως να αξιολογηθούν» και συνέχισε: «Βρισκόμαστε σε μια κορύφωση και δεν ξέρω τι θα συμβεί. Οι περισσότερες καταγγελίες αφορούν γεγονότα που έχουν παραγραφεί. Σταμάτησαν κάποιοι από αυτούς να κακοποιούν ηθοποιούς την τελευταία δεκαετία; Δεν νομίζω. Η σκέψη μου είναι μήπως οι νεότεροι που έχουν υποστεί ή υφίστανται τέτοιες συμπεριφορές δεν βγαίνουν να το πουν γιατί φοβούνται για την καριέρα τους που είναι σε εξέλιξη», συνέχισε ο ηθοποιός.

Ανέφερε μάλιστα ότι η εισαγγελία τους έχει ζητήσει να τους δώσουν όλες τις καταγγελίες με σεξουαλικό περιεχόμενο, ακόμη κι αν έχουν παραγραφεί.

«Οι καταγγελίες αφορούν πρόσωπα που έχετε ακούσει κι άλλα που δεν έχετε ακούσει και είναι σημαντικά και σε σπουδαίες θέσεις. Θα ανοίξουν τα στόματα έτσι κι αλλιώς», είπε τέλος ο γνωστός ηθοποιός και μέλος του ΔΣ του ΣΕΗ.

Ανθή σαλαγκούδη: Η απάντηση για τον πατέρα της και τις ψήφους που της έδωσε για να παραμείνει στο ριάλιτι

Ανέκδοτο: Μπαίνει ένας στο σπίτι του και βρίσκει τη σύζυγο με τον υδραυλικό …! Τρελό γέλιο