Υγειονομική βόμβα τα απόβλητα των self tests

Χamos

Υγειονομική «βόμβα» αποτελούν τα απόβλητά των self tests, καθώς εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία, όπως επισημαίνουν ειδικοί.

«Τώρα, τα εκατομμύρια τεστ δημιουργούν πρόβλημα. Δεν πρέπει να τα πετάμε στην ανακύκλωση και για τα σκουπίδια τίθεται ένα θέμα, γιατί αυτό το υγρό που περιέχει επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, Πέτρος Σαμαράς, σε σχετικό ρεπορτάζ του MEGA και συμπληρώνει:

«Για αυτόν τον λόγο, δεν πρέπει να τα πετάμε στον κάδο. Θα πρέπει να γίνεται ίδια περίπου διαχείριση όπως στα φαρμακεία με τα ληγμένα φάρμακα. Θα μπορούσαν όμως να υπάρχουν και συγκεκριμένα σημεία διάθεσης, με ειδικούς κάδους».

Σημειώνεται ότι στο φύλλο οδηγιών που συνοδεύει το self test αναγράφεται με μικρά γράμματα και στο τέλος του κειμένου: «Απορρίψτε όλα τα δείγματα και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ως βιολογικά επικίνδυνα απόβλητα».

Διαβάστε επίσης Σημεία μαζικών δειγματοληψιών για covid-19 από τον ΕΟΔΥ την Τετάρτη 19 ΜαΐουΛάρισσα: Γιατρός γυναικολόγος καλεί τους πολίτες να μην εμβολιαστούν

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

eurovision-:-h-malta-sta-favori-gia-ti-niki-–-i-live-emfanisi-ston-imiteliko

Eurovision : H Μάλτα στα φαβορί για τη νίκη – Η live εμφάνιση στον ημιτελικό

εξαψη

Έξαψη: Δείτε τι θα γίνει στο επόμενο επεισόδιο 19/5 – πρώτα πλάνα