Υγεία: Η Αλλεργική ρινίτιδα μειώνει τον κίνδυνο ορισμένων καρκίνων

Οι ακριβείς λόγοι για τους οποίους η αλλεργική ρινίτιδα, έχει αντικαρκινική επίδραση δεν έχει διευκρινιστεί -ούτε το γιατίμειώνει τον κίνδυνο για ορισμένες μόνο μορφές καρκίνου. Μια θεωρία είναι ότι η αλλεργική ρινίτιδα προάγει την ανοσολογική επιτήρηση -μια λειτουργία του οργανισμού κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα σαρώνει το σώμα και στη συνέχεια καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα- περισσότερο από άλλου είδους…

αλλεργίες.

Όταν ενεργοποιείται η αλλεργική ρινίτιδα, το ανοσοποιητικό σύστημα εκλαμβάνει τη γύρη των φυτών ως απειλή και παράγει ισταμίνη ως μέρος της διαδικασίας απαλλαγής από τον “εισβολέα”. Η ισταμίνη προκαλεί αλλεργικά συμπτώματα και πολλοί άνθρωποι λαμβάνουν αντιισταμινικά φάρμακα που ελαττώνουν τις επιδράσεις της, αλλά η έκθεση στη γύρη κατά τη διάρκεια της άνοιξης διατηρεί το ανοσοποιητικό σύστημα σε εγρήγορση, σαρώνοντας το σώμα για απειλές. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το υψηλό επίπεδο ανοσολογικής επιτήρησης σημαίνει ότι η άμυνα του οργανισμού εξολοθρεύει τα καρκινικά κύτταρα όταν αυτά βρίσκονται στο πρώιμο στάδιο.

Να σημειωθεί ότι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ, έχουν δείξει ότι μια κατηγορία κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, ηωσινόφιλα, έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Τα ηωσινόφιλα, που είναι αυξημένα στην περίπτωσης της αλλεργικής ρινίτιδας, καταπολεμούν τα παράσιτα για τα οποία είναι γνωστό ότι προκαλούν ορισμένους καρκίνους. Οι ερευνητές ήθελαν να μάθουν αν τα ηωσινόφιλα καταπολεμούν τον καρκίνο.

Ανέλυσαν δείγματα από 275 ασθενείς και διαπίστωσαν ότι όσο μεγαλύτερος ήταν ο αριθμός των ηωσινόφιλων πιο ήπιοι ήταν οι καρκίνοι του πεπτικού συστήματος. Επίσης βρήκαν σε ποντίκια ότι οι καρκινικοί όγκοι καταστράφηκαν όταν εκτέθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα ηωσινόφιλων.

via

Διαβάστε περισσότερα
Στεφανία Καρρά

Written by Στεφανία Καρρά

Αγαπώ τα ταξίδια, το διάβασμα και το καλό φαγητό. Στο SOK απο την πρώτη μέρα

Ανέκδοτο: Μια ξανθιά πάει στο καζίνο βγάζει τα ρούχα της και …! Τρελό γέλιο

Κατάθλιψη: Το κατοικίδιο μειώνει αισθητά τα συμπτώματα