Βασίλισσα Ελισάβετ: Το πρωτόκολλο θέλει το ζευγάρι για πάντα μαζί … Δίπλα της θα ταφεί και ο Φίλιππος

Οι 10 ημέρες εκδηλώσεων και πένθους για τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ θα κορυφωθούν με την κηδεία της τη Δευτέρα 19/09, όταν το φέρετρο της αναμένεται να τοποθετηθεί στην ίδια πράσινη άμαξα που μετέφερε τους προπάτορές της για μια τελευταία πομπή από το ιστορικό κέντρο του Λονδίνου πριν οδηγηθεί στο Ουίνδσορ. Εκεί η βασίλισσα θα ταφεί στις 16:00 (τοπική ώρα, 18:00 ώρα Ελλάδος) στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, το οποίο βρίσκεται μέσα στα τείχη του κάστρου, ολοκληρώθηκε τον 16ο αιώνα επί βασιλείας του βασιλιά Ερρίκου Η’, του οποίου το σώμα είναι επίσης θαμμένο εκεί.

Για αιώνες, το Αβαείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο ήταν ο τόπος ταφής για βασιλιάδες και βασίλισσες, αλλά το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου ήταν ο τελευταίος τόπος ανάπαυσης όλων σχεδόν των Βρετανών μοναρχών από τον βασιλιά Γεώργιο Γ’, ο οποίος πέθανε το 1820.

Στο τέλος της λειτουργίας, ένας αυλητής θα παίξει ένα μοιρολόγι, καθώς το φέρετρο θα χαμηλώνει στο βασιλικό θησαυροφυλάκιο, όπου η βασίλισσα θα ταφεί με τον σύζυγό της, τους αγαπημένους της γονείς και την αδερφή της. Στη μαρμάρινη πλάκα της θα είναι χαραγμένο το ELIZABETH II 1926-2022.

Η μακροβιότερη βασιλεύουσα μονάρχης της Βρετανικής Ιστορίας πέθανε την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 96 ετών. Ο σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου, πέθανε στις 9 Απριλίου 2021 σε ηλικία 99 ετών.

Όταν πέθανε ο Φίλιππος, το φέρετρό του τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στους χώρους του Κάστρου του Ουίνδσορ. Μετά την τελετή, τα λείψανα του μεταφέρθηκαν στο Βασιλικό θησαυροφυλάκιο στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου και έγινε το 25ο μέλος της βασιλικής οικογένειας που ενταφιάστηκε εκεί. Ο Φίλιππος θα παρέμενε εκεί μέχρι το θάνατο της Βασίλισσας, όπως όριζε το βασιλικό πρωτόκολλο.

Γιατί o πρίγκιπας Φίλιππος παρέμεινε άταφος – Το πρωτόκολλο που θέλει το ζευγάρι πάντα μαζί
Ο πρίγκιπας Φίλιππος παρέμενε άταφος για περίπου ενάμιση χρόνο , καθώς όπως στη ζωή, έτσι και στο θάνατο βρέθηκε και πάλι σε δεύτερη μοίρα, αφού έπρεπε να περιμένει μέχρι να πεθάνει η σύζυγός του βασίλισσα Ελισάβετ, προκειμένου να ταφεί στην τελευταία του κατοικία.

Υπενθυμίζεται ότι από τότε που η Ελισάβετ έγινε βασίλισσα, ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν υποχρεωμένος να περπατά δύο βήματα πίσω της και ουσιαστικά να ζει στη σκιά της. Όπως αποδεικνύεται ο ίδιος υπόκειται στο πρωτόκολλο της βασιλικής οικογένειας ακόμα και μετά θάνατον.

Σύμφωνα με το τελετουργικό η σορός του τοποθετήθηκε σε αναμονή στο Βασιλικό θησαυροφυλάκιο, ένα σκοτεινό σπήλαιο που είναι κάτω από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Survivor spoiler All Star: Ο Ντάφυ κάνει ήδη προπονήσεις για να εμφανιστεί πανέτοιμος και εντελώς διαφορετικός στους στίβους μάχης!

Κάρολος σε Χάρι: “Μην φέρεις μαζί σου τη Μέγκαν – Είναι ανεπιθύμητη” … Γιατί ο Κάρολος δεν ήθελε με τίποτα να ταξιδέψει η Μέγκαν στη Σκωτία