Tουρίστας πλήρωσε 590 ευρώ για εξετάσεις αίματος στο δημόσιο νοσοκομείο Σαντορίνης

Σε νέες καταγγελίες αναφορικά με τη λειτουργία του Νοσοκομείου Σαντορίνης προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), κάνοντας λόγο για συνεχιζόμενες σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, αλλά και υπέρογκες χρεώσεις και των πλέον απλών εξετάσεων, που καλούνται να καταβάλουν οι τουρίστες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση Καναδού τουρίστα που για σειρά απλών αιματολογικών εξετάσεων κλήθηκε να καταβάλει 590 ευρώ, όταν το κόστος των αντίστοιχων εξετάσεων ανέρχεται σε 72,82 ευρώ και στον ιδιωτικό τομέα δεν υπερβαίνουν τα 300 ευρώ.

Οι αντιδράσεις των τουριστών, τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, είναι εντονότατες, αφού σε αρκετές περιπτώσεις διακομίζοναι στο Νοσοκομείο με το ΕΚΑΒ, που σημαίνει ότι διακομίζονται σε δημόσιο νοσοκομείο και συνεπώς η τιμολόγηση των εξετάσεών τους πρέπει να γίνεται με βάση το κρατικό τιμολόγιο, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου, όταν κάποιος τουρίστας διακομίζεται σε δημόσιο νοσοκομείο. Δυστυχώς, όμως, συνεχίζει ο Μιχάλης Γιαννάκος, «όταν βγει ο λογαριασμός, καλούνται να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη, με αποτέλεσμα, να γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι».

Αλλά τα πράγματα δεν είναι καλύτερα για τους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, παραμένουν υγειονομικά ακάλυπτοι, αφού, όπως όπως καταγγέλλει, «το Νοσοκομείο λειτουργεί χειρότερα από το Κέντρο Υγείας που έκλεισε. Δεν γίνοται τοκετοί, αιμοκαθάρσεις σε νεφροπαθείς, ούτε χειρουργεία».

Να σημειώσουμε ότι στο Νοσοκομείο έχουν απομείνει μόλις 24 γιατροί όλων των ειδικοτήτων: δύο παθολόγοι, ένας γενικός ιατρός, δύο καρδιολόγοι, ένας παιδίατρος, ένας χειρουργός, δύο αναισθησιολόγοι, δύο ορθοπεδικοί, μία γυναικολόγος. Πώς λοιπόν, διερωτάται η ΠΟΕΔΗΝ μπορούν να βγουν οι εφημερίες, ενώ εξακολουθούν να λείπουν βασικές ειδικότητες, όπως νεφρολόγος, οφθαλμίατρος κλπ.

Όπως καταγγέλλει ο Μιχάλης Γιάννακος, η διοίκηση του νοσοκομείου προκήρυξε και προσλαμβάνει εξωτερικούς συνεργάτες ιατρούς με μπλοκάκι, οι οποίοι παράλληλα με την παροχή υπηρεσιών στο Νοσοκομείο, θα ασκούν το επάγγελμα τους και στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Με αυτή την σχέση εργασίας, προσέλαβαν για λίγες ώρες την ημέρα έναν νεφρολόγο, καρδιολόγο, αναισθησιολόγο, ορθοπεδικό, παιδίατρο και χειρουργό, αλλά και πάλι τα προβλήματα παραμένουν και χρήζουν άμεσης και ουσιαστικής αντιμετώπισης.

Written by stelios

«Ροζ» σκάνδαλο: O ορκωτός λογιστής ήθελε… στενές επαφές με υποψήφια υπάλληλό του

ΣΥΡΙΖΑ: H νέα ομάδα  που κατεβάζει ο Τσίπρας στις εκλογές (ονόματα)