Τουρκία: Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας καλεί την Ελλάδα μας να μην προκαλεί και ζητά λύση δύο κρατών στην Κύπρο

tourkia:-to-symvoulio-ethnikis-asfaleias-kalei-tin-ellada-na-min-prokalei-kai-zita-lysi-dyo-kraton-stin-kypro

Ακόμα μία εβδομαδιαία συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας καταφέρεται εναντίον της Ελλάδας για την κατάσταση σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, ενώ στην ανακοίνωση τονίζεται η υποστήριξη της Τουρκίας για λύση δύο κρατών στην Κύπρο.

“Η Τουρκία υπογραμμίζει την ανάγκη να αποφευχθούν οποιεσδήποτε προκλήσεις, που αγνοούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας, παράνομες ενέργειες και επιθετικές δηλώσεις προκειμένου να διατηρηθεί η ειρήνη και η ασφάλεια στην περιοχή για την επίτευξη πρόοδο επί των προβλημάτων μέσω αμοιβαίου διαλόγου στο πλαίσιο σχέσεων καλής γειτονίας και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου στο Αιγαίο και την Μεσόγειο”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, η Άγκυρα στάθηκε και στο θέμα του Κυπριακού σημειώνοντας ότι επιθυμεί την οριστική λύση των δύο κρατών και προς την κατεύθυνση αυτή θα λαμβάνει οποιοδήποτε μέτρο για την υποστήριξη των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι “η Τουρκία θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις πέρα από τα σύνορα της για την ασφάλεια της χώρας και την ευημερία των γειτόνων της. Η Τουρκία έχει το δικαίωμα αυτοάμυνας. Το επόμενο διάστημα οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν στα νότια σύνορα της με σκοπό την πάταξη των τρομοκρατικών οργανώσεων και για την ασφάλεια της χώρας”, δίνοντας και μία πρόγευση για την απειλή που εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χτες σε συνέντευξή του στο TRT, ότι σχεδιάζει να μπει περί τα 200 χλμ. στο ιρακινό έδαφος για να εκκαθαρίσει προσφυγικό καταυλισμό που ελέγχεται από το ΡΚΚ.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας αναφέρθηκε και στο Παλαιστινιακό τονίζοντας: “Καταδικάζουμε έντονα την παράνομη κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ και την απάνθρωπες ενέργειες του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων. Για να μην επαναληφθούν οι εγκληματικές πράξεις του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων πρέπει να βρεθεί μια δίκαιη, βιώσιμη και περιεκτική λύση. Για αυτό και γίνεται έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της και χωρίς καθυστέρηση και με ειλικρίνεια να πράξει αυτό που της αναλογεί”.

Διαβάστε επίσηςΤο σκάνδαλο της μαφίας αγγίζει τον Ερντογάν“Πυρά Ερντογάν” στις ΗΠΑ λίγο πριν από το… ραντεβού με τον Μπάϊντεν

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

to-skandalo-tis-mafias-angizei-ton-erntogan

Το σκάνδαλο της μαφίας αγγίζει τον Τούρκο Πρόεδρο

funny

Ανέκδοτο: Μια ξανθιά ετοιμάζεται για κρουαζιέρα και γράφει στο ημερολόγιό της …‌‌! Τρελό γέλιο