Τουρκία: Ο διασώστης που έσωσε τον ασπρόμαυρο γατούλη από τα χαλάσματα τον υιοθέτησε

Ο ισχυρός σεισμός 7,8 βαθμών Ρίχτερ στην Τουρκία και τη Συρία άφησε πίσω του 50 χιλιάδες νεκρούς, καταστροφές, χαλάσματα και τραυματίες. Αμέτρητοι άνθρωποι έμειναν χωρίς σπίτι και αμέτρητα επίσης ζώα καταπλακώθηκαν και αυτά κάτω από τα συντρίμμια.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε συγγνώμη για την καθυστέρηση στις επιχειρήσεις διάσωσης και παροχής βοήθειας από τους κατοίκους της επαρχίας Αντίγιαμαν, μιας από τις πλέον πληγείσες τουρκικές επαρχίες από τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου. Ο πρόεδρος της Τουρκίας επανέλαβε πως επρόκειτο για ένα «εξαιρετικό φυσικό φαινόμενο» και πως οι σεισμοί ήταν «ισχυροί σαν ατομικές βόμβες».

Όμως μέσα στην καταστροφή υπάρχουν και οι όμορφες ιστορίες διάσωσης είτε ανθρώπων είτε ζώων.

Ένα από αυτά τα τυχερά ζώα που απεγκλωβίστηκαν ζωντανά είναι και o λευκός γατούλης στις πιο κάτω φωτογραφίες. Ο γατούλης δεν λέει να ξεκολλήσει από το διασώστη του, τον 33χρονο Αλί Κάκας (Ali Cakas), από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Δήμου Μαρντίν στην Τουρκία.

Η φωτογραφία του διασώστη με το γάτο να κάθεται στους ώμους του έκανε το γύρο του κόσμου και συγκίνησε.

«Διασώσαμε αυτή τη γάτα και την ονομάσαμε Enkaz (συντρίμμια), επειδή τη βγάλαμε μέσα από την κόλαση. Μπορεί το όνομα να ακούγεται λίγο αποκρουστικό, αλλά θέλαμε να μείνει έτσι ως ανάμνηση. Μοιραζόμαστε ό,τι τρώμε και πίνουμε εδώ με μαζί της. Η γάτα δεν έφυγε ούτε στιγμή από το πλευρό μας. Βλέπω θλίψη σε αυτή. Προσπαθούμε να βρούμε τον άνθρωπο που την είχε. Την κρατάω δίπλα μου μέχρι να βρεθεί. Αλλά αν δεν εμφανιστεί, σκέφτομαι να την πάρω μαζί μου. Θα είναι μια ανάμνηση», ανέφερε ο διασώστης.

Και η ευχάριστη είδηση δεν άργησε να έρθει. Ο διασώστης υιοθέτησε τελικά τον τυχερό αυτόν γατούλη, ο οποίος πλέον βρίσκεται στο σπίτι του. Και από ό,τι βλέπουμε και στις φωτογραφίες απολαμβάνει τη νέα του ζωή.

O Αλί, που ήταν μέλος της εθνικής ομάδας ποδηλασίας βουνού της Τουρκίας, δημιούργησε και λογαριασμό στο Instagram, αφιερωμένο στον μικρό του γάτο που έσωσε.

ΠΗΓΗ

Πώς αντιμετωπίζει μια γάτα τα εμπόδια (Βίντεο)

Μπέλα Χαντίντ: «Νιώθω ότι δεν μπορώ να διαχειριστώ το άγχος μου»