Συνταγή: Τουλουμπάκια από τον Άκη Πετρετζίκη!

Spoilers

Εκτέλεση
Για το σιρόπι

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τον χυμό από το λεμόνι, την κανέλα και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
Αφήνουμε να πάρει μία βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε το μέλι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για τα τουλουμπάκια

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, το σπορέλαιο και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει η ζύμη και χάσει την υγρασία της.
Μεταφέρουμε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τη βανίλια και χτυπάμε σε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για να κρυώσει.
Βάζουμε ένα ένα τα αυγά και αφήνουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστέρι 13mm.

Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να κάψει καλά.

Κόβουμε τουλουμπάκια 4-5 εκ. και βάζουμε σε δόσεις στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια με μία τρυπητή κουτάλα.
Μεταφέρουμε αμέσως στο σιρόπι για 15-20 δευτερόλεπτα και βάζουμε σε σουρωτήρι.
Σερβίρουμε τα τουλουμπάκια με φύλλα δυόσμου.

Spoilers

Η Βασίλισσα της Αφρικής, ο Άσπρος Κυνηγός, ο Μπόγκαρτ, η λέπρα και το Όσκαρ

Spoilers

Εξοργισμένος γνωστός ιερέας: Μου σκότωσαν το παιδί εξαιτίας ιατρικού λάθους