Τώρα εξηγούνται όλα: Οι άνδρες που έχουν χειριστικές γυναίκες είναι πιο υγιείς και ζουν περισσότερο

Spoilers

Όλοι έχουμε ακούσει ότι η «μια ευτυχισμένη γυναίκα σημαίνει και μια ευτυχισμένη σχέση ή γάμο», αλλά μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι η αλήθεια παρουσιάζεται πιο πολύ από τη φράση «οι χειριστικές γυναίκες εξασφαλίζουν υγιέστερη ζωή στους συζύγους τους». Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι σύζυγοι μπορούν να επηρεάσουν την υγεία και τη μακροζωία του άλλου. Ωστόσο, αυτή η μελέτη ρίχνει λίγο φως στο γιατί οι γυναίκες που είναι υπεύθυνες για την υγεία του συζύγου τους πρέπει να επαινείται περισσότερο.

Μελετήσαμε αυτή την έρευνα για να καταλάβουμε περαιτέρω λεπτομέρειες γιατί ένας σύζυγος μπορεί να ωφεληθεί από μια χειριστική γυναίκα

Τώρα εξηγούνται όλα: Οι άνδρες που έχουν χειριστικές γυναίκες είναι πιο υγιείς και ζουν περισσότερο

Οι χειριστικές γυναίκες μπορούν να είναι καλές για τους συζύγους τους

Αποδεικνύεται ότι όταν οι άνδρες επηρεάζονται από τις συζύγους τους, έχουν μικρότερο κίνδυνο να αναπτύξουν διαβήτη, σύμφωνα με μελέτη που επικεφαλής ένας κοινωνιολόγος από το Michigan State University. Ακόμα και αν αναπτύξουν διαβήτη, έχουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχούς θεραπείας, χάρη στις γυναίκες τους.

Ο Hui Liu, ο επικεφαλής ερευνητής, είπε ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι ορισμένες γυναίκες παρακολουθούν συνεχώς την υγεία των συζύγων τους, ειδικά εάν οι σύζυγοι είναι σε κακή υγεία ή έχουν ασθένειες όπως ο διαβήτης που απαιτούν συχνή παρακολούθηση. Ωστόσο, οι σύζυγοι μπορεί να αισθάνονται δυσαρεστημένοι με τις συζύγους που τους λένε τι να κάνουν, κάτι που μπορεί να θεωρούν «γκρίνια».

Δεδομένου ότι ο διαβήτης είναι η έβδομη κύρια αιτία θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτό το εύρημα είναι σημαντικό. Η έρευνα, η οποία ανέλυσε τα αποτελέσματα της έρευνας από 1.228 παντρεμένους, ηλικίας 57 έως 85 ετών, αμφισβητεί την υπόθεση ότι ένας δυστυχισμένος γάμος ισοδυναμεί με κακή υγεία και ως εκ τούτου μικρότερη ζωή.

Αλλά οι γυναίκες είναι πιο υγιείς σε ευτυχισμένους γάμους.

Η ίδια μελέτη έδειξε ότι το αντίστροφο ισχύει για τις γυναίκες. Ένας καλός γάμος θα σήμαινε χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. Οι γυναίκες μπορεί να είναι πιο ευαίσθητες από τους άνδρες στην ποιότητα μιας σχέσης και συνεπώς είναι πιο πιθανό να βιώσουν τα ωφέλεια στην υγεία από μια σχέση καλής ποιότητας, λένε οι ερευνητές.

Η υπερβολική φροντίδα από τις χειριστικές γυναίκες κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Να πούμε και του στραβού το δίκαιο, στη μελέτη σημειώθηκε ότι ο υπερβολικός έλεγχος που ασκούν συνήθως οι χειριστικές γυναίκες μπορεί επίσης να δημιουργήσει υπερβολικό άγχος για τους συζύγους.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι δυσαρεστημένοι σύντροφοι και σύζυγοι μπορεί να είναι κακοί για το σώμα, την καρδιά και το μυαλό.

Και μια συγκεκριμένη μελέτη ακολούθησε περίπου 10.000 Δανοί, για 11 χρόνια, και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εκείνοι με απαιτητικούς συντρόφους είχαν 50% -100% υψηλότερο κίνδυνο πρόωρης θνησιμότητας από εκείνους που είχαν πιο ειρηνικές ζωές.

Spoilers

Survivor spoiler: Ξανά μαλλιά κουβάρια Μαριάνθη – Καρολίνα και εκτός παιχνιδιού!

Spoilers

Τα Φιλαράκια μετά το Reunion…ξανα χτυπούν με Καραόκε!