Τον διοικητή των αεροπορικών δυνάμεων των Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σε Ευρώπη και Αφρική συνάντησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Χamos

Συνάντηση με τον διοικητή των συμμαχικών αεροπορικών δυνάμεων των ΗΠΑ σε Ευρώπη και Αφρική, General Jeffrey L. Harrigian, είχε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ο κ. Φλώρος αναφέρθηκε στις τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις καθώς και στις επιπτώσεις τους στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Στο επίκεντρο βρέθηκε ο καθοριστικός ρόλος που διαδραματίζουν η Ελλάδα και οι ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή, ως πυλώνες σταθερότητας και ειρήνης. Μεταξύ άλλων, έγινε μνεία και στις στενές σχέσεις που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια οι δύο χώρες μέσα από ένα ευρύ πλέγμα συνεκπαιδεύσεων, ασκήσεων και συνεργασιών, στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας.

Την Τρίτη 20 Απριλίου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο General Jeffrey L. Harrigian παρακολούθησαν από κοντά την αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος 21». Στη συνομιλία τους τονίστηκαν η εντυπωσιακή φετινή συμμετοχή αλλά και τα απαιτητικά και ρεαλιστικά αντικείμενα που κατατάσσουν την άσκηση ανάμεσα στις πλέον ανταγωνιστικές εκπαιδεύσεις της Ευρώπης και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου.

«Μπίζνες» περιουσιών πίσω από Silver Alert

Χamos

Οι αθλητικές μεταδόσεις 22-4-2021

Χamos

Ιάσων Παπαματθαίου: Αν ο Αλέξης Παππάς ήταν πανούργος, δεν θα τον αντιπαθούσε ο κόσμος