Το ξαφνικό διαζύγιο Φελίπε-Λετίθια στην Ισπανία: Ένα θέμα χρόνου

Το ζήτημα του χρόνου αναδεικνύεται στην Ισπανία με την επίσημη ανακοίνωση του διαζυγίου του βασιλικού ζεύγους Φελίπε και Λετίζια, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες ζουν ήδη χωριστές ζωές, λόγω της εξωσυζυγικής σχέσης που είχε η βασίλισσα.

Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, η 51χρονη Λετίζια αναγκάστηκε να υπογράψει το διαζύγιο, καθώς λίγο πριν τη λήξη του 2023, διέρρευσε η είδηση ότι είχε ερωτική σχέση με τον 53χρονο πρώην γαμπρό της, Χαϊμέ ντελ Μπούργο, σύζυγο της μικρότερης αδερφής της.

Βασιλιάς Φελίπε και βασίλισσα Λετίζια στη Γερμανία

Βασιλιάς Φελίπε και βασίλισσα Λετίζια στη Γερμανία

Ο πρώην δικηγόρος της, Ντάβιντ Ροκασολάνο, δημοσίευσε τη συμφωνία του βασιλικού ζεύγους σε περίπτωση διαζυγίου, ένα έγγραφο 50 σελίδων με όρους, ρήτρες και προϋποθέσεις, ενώ ο Τύπος αναφέρει ότι μερικές λεπτομέρειες καθυστερούν την επίσημη ανακοίνωση. Η εφημερίδα «El Nacional de Cataluña» αναφέρει ότι η Λετίζια υποχρεώθηκε να υπογράψει τη συμφωνία “Θαρθούελα” (Zarzuela agreements) παρά τη θέλησή της.

Τι περιλαμβάνει η “συμφωνία Θαρθούελα”

Το κρίσιμο σημείο στη συμφωνία, όπως κάθε διάζυγος, είναι τι θα συμβεί με τα παιδιά του ζεύγους. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι σε περίπτωση διαζυγίου, η Λετίζια θα χάσει την κηδεμονία των παιδιών τους και η πριγκίπισσα Λεονόρ και η Ινφάντα Σοφία θα μείνουν στο Παλάτι με τον πατέρα τους μέχρι να ενηλικιωθούν.

Επιπλέον, μετά το διαζύγιο, η Λετίζια θα έχει τη δυνατότητα να επαναφέρει την καριέρα της ως δημοσιογράφος. Επίσης, θα λαμβάνει μηνιαίο οικονομικό επίδομα εφ’ όρου ζωής από το κράτος, ως μητέρα της μελλοντικής αρχηγού του κράτους, της σημερινής πριγκίπισσας Λεονόρ. Επιπλέον, θα έχει πρόσβαση σε δύο επίσημες κατοικίες, μία για το καλοκαίρι και μια για το χειμώνα, με πλήρες προσωπικό και όλα τα έξοδα καλυμμένα.

Βασιλικό σκάνδαλο

Το σκάνδαλο ξέσπασε όταν ο πρώην γαμπρός της βασίλισσας αποκάλυψε τη σχέση τους και δημοσίευσε μια φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως απόδειξη της ερωτικής σχέσης, στο βιβλίο με τίτλο: “Η Λετίζια και εγώ”, αποκαλύπτοντας τη σχέση του με τη βασίλισσα στο δημοσιογράφο Χάιμε Πενιαφιέλ για τη σχέση του μαζί της.

Ο ντελ Μπούργκο ήταν παντρεμένος με την αδερφή της από το 2012 ως το 2014. Ακόμη και ισχυρίζεται ότι είχε σχέση με τη Λετίζια πριν και μετά τον γάμο του βασιλικού ζεύγους, κρατώντας “φωτογραφίες, βίντεο, κινητά τηλέφωνα” και μηνύματα ως αποδεικτικά στοιχεία, τονίζοντας ότι η αγάπη τους διαρκεί χρόνια.

Αυτός είχε αναρτήσει μια φωτογραφία στο Twitter της τότε έγκυους Λετίζια, ως “απόδειξη” της σχέσης τους. Στη selfie, η Λετίζια φοράει ένα μαύρο πασμίνα, που, όπως υποστηρίζει ο Χάιμε, τής ανήκε, μαζί με ένα μήνυμα που φαίνεται ότι του έστειλε: “Αγάπη. Φοράω την πασμίνα σου. Είναι σαν να νιώθω την παρουσία σου στο πλευρό μου. Με φροντίζει. Με προστατεύει. Μετράω τις ώρες μέχρι να ξανασμίξουμε. Σ’ αγαπώ. Δική σου”.

Written by admin

Χρήσιμα tips: Πώς να ισιώσετε τα μαλλιά σας

Κουσουλός αποκαλύπτει: Ο Κούγιας σαν χούλιγκαν