Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποιεί με κυρώσεις την Τουρκία για τους S-400

Tη λύπη του για την  απόφαση της Τουρκίας να παραλάβει τους ρωσικούς πυραύλους  S-400, εξέφρασε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ προειδοποίησε ότι η ενεργοποίησή τους θα υπονομεύσει «περαιτέρω τα κοινά συμφέροντα ασφαλείας στην περιοχή».

Απαντώντας σε ερώτηση του ιστότοπου Hellas Journal, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει η Ουάσινγκτον στην επιβολή των κυρώσεων που προβλέπονται στο πλαίσιο του νόμου CAATSA.

Στην ερώτηση για το αν «έχει αλλάξει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τη θέση του», ο εκπρόσωπος παρέπεμψε στο παράδειγμα της Κίνας, καθώς στην συγκεκριμένη περίπτωση η ενεργοποίηση των κυρώσεων έλαβε χώρα τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση της απόκτησης των S-400.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η παραλαβή των συστημάτων βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι σημαντικό να θυμηθούμε την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Κίνας βάσει του CAATSA λίγους μήνες μετά την απόκτηση των S-400. Δεν σχολιάζουμε εσωτερικές συζητήσεις που προηγήθηκαν της απόφασης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΚΟΣΜΟΣ, ΤΟΥΡΚΙΑ, S-400, ΚΥΡΩΣΕΙΣ, ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς & σήμερα -Ποιες περιοχές αφορά

Ένα…κουνάβι προκάλεσε διακοπή ρεύματος στα Γρεβενά