Λίλιαν Τουράμ: «Το ποδόσφαιρο δεν πολεμά το πρόβλημα του ρατσισμού»

Χamos

Ο Γάλλος πρώην ποδοσφαιριστής, παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Γαλλία το 1998,  Λίλιαν Τουράμ, αναφέρθηκε-για μία ακόμα φορά- στο πρόβλημα του ρατσισμού που υπάρχει στο ποδόσφαιρο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sky Sport.
«Όταν ήμουν παιδί, παρακολουθούσα έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στη Γαλλία και θυμάμαι ένα επεισόδιο ρατσισμού εναντίον ενός τερματοφύλακα. Έπαιξα εκεί, στην Ιταλία και στην Ισπανία και είχα αυτά τα προβλήματα. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι σημαντικό για το ποδόσφαιρο να λύσει αυτό το πρόβλημα. Στο τέλος πιστεύω ότι η καταπολέμηση του ρατσισμού δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα γι αυτόν τον κόσμο. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να περάσουμε μια θετική εικόνα, να κερδίσουμε χρήματα», είπε ο Τουράμ.

«Η απάντηση του προέδρου της La Liga αυτό μπορεί να φαίνεται περίεργη, αλλά δεν είναι. Ο παίκτης του Κάντιθ (Κάλα), μετά τον αγώνα με τη Βαλένθια, είπε ότι δεν είπε τίποτα. Από τις εικόνες δεν είναι ξεκάθαρο και αυτό είναι περίεργο.

 

Τελικά ο πρόεδρος είπε το ίδιο με τον παίκτη, θα μπορούσε να πει κάτι άλλο, θέτοντας τουλάχιστον την αμφιβολία ότι μπορεί να είχε συμβεί. Είναι πάντα το ίδιο πράγμα και πάντα φταίει το θύμα, πάντα. Εάν δεν φύγεις από τον αγωνιστικό χώρο όταν υπάρχουν αυτά τα επεισόδια, εκπαιδεύεις τους ανθρώπους για το γεγονός ότι ακόμα και εάν υπάρξει ρατσιστική προσβολή, δεν συμβαίνει τίποτα», πρόσθεσε ο 49χρονος Γάλλος .
Α. Βαζογιάννης

Χamos

Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει το παιδί να γυμνάζεται;

Χamos

Κορωνοϊός: Τι ισχύει από σήμερα σε όλη τη χώρα λόγω της πανδημίας της Covid-19