Το μυστικό ραδιοφωνικό δίκτυο του Πούτιν: Απόρρητες ενημερώσεις στον αέρα

Ένας μυστηριώδης ραδιοφωνικός σταθμός που είναι γνωστός ως «The Buzzer» μπορεί να χρησιμοποιείται από τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για τη διάδοση άκρως απόρρητων πληροφοριών, σύμφωνα με τον ειδικό στον ηλεκτρονικό πόλεμο καθηγητή David Stupples.

Αυτός ο αινιγματικός σταθμός, UVB-76, εκπέμπει συνεχώς από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 και ο πραγματικός του σκοπός δεν έχει ποτέ επιβεβαιωθεί επίσημα, οδηγώντας σε πληθώρα θεωριών συνωμοσίας.

Ο UVB-76, που εκπέμπει στη συχνότητα 4625 kHz, χαρακτηρίζεται από ένα επίμονο βουητό που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο. Περιστασιακά, το βουητό διακόπτεται από αινιγματικά φωνητικά μηνύματα στα ρωσικά, αποτελούμενα από ακολουθίες αριθμών και λέξεων, τα οποία πολλοί πιστεύουν ότι είναι κωδικοποιημένες επικοινωνίες. Η σύνδεση του σταθμού με τον στρατό είναι καλά τεκμηριωμένη, αλλά η ακριβής λειτουργία του παραμένει καλυμμένη από μυστήριο.

Ο καθηγητής David Stupples, ανώτερος ερευνητής στον ηλεκτρονικό πόλεμο, συνάντησε για πρώτη φορά τη μυστηριώδη συχνότητα τη δεκαετία του 1990.

Written by admin

Ναταλία Γερμανού αποχωρεί από την εκπομπή του Εβελίνα Νικόλιζα και του Δημήτρη Πανόπουλου

Ισχυρός σεισμός στη χερσόνησο Καμτσάτκα της ανατολικής Ρωσίας