Τι περιλαμβάνουν οι σημερινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού

Και επισήμως ξεκινά σήμερα η προεκλογική περίοδος, με τον πρωθυπουργό να επισκέπτεται στις 6.30΄ το απόγευμα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να επισημοποιηθούν οι πρόωρες κάλπες στις 7 Ιουλίου.

Το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής θα υπογραφεί αμέσως από τον Προκόπη Παυλόπουλο, η δημοσίευσή του όμως-στιγμή από την οποία ξεκινούν οι ρυθμίσεις της προεκλογικής περιόδου- εκτιμάται ότι θα γίνει το αργότερο το μεσημέρι της Τρίτης.

Αμέσως μετά, ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει το προεκλογικό Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο βασίζεται σε τέσσερις άξονες, τα εργασιακά, την οικονομική ανάπτυξη, το κοινωνικό κράτος και τη δημόσια διοίκηση.

Όπως γράφει το News 24/7, Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εξαγγείλει, μεταξύ άλλων, 500.000 νέες θέσεις εργασίας, νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το 2020 σε συνάρτηση και με την οικονομική ανάπτυξη, καθώς και φοροελαφρύνσεις, κυρίως για τη μεσαία τάξη. Μεταξύ άλλων θα εξαγγελθεί η μείωση του ποσοστού προκαταβολής φόρου των ελεύθερων επαγγελματιών από το 100% που είναι σήμερα στο 50%.

Η Έφη Αχτσιόγλου αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου, ενώ ορίζεται και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας προκειμένου να σηματοδοτήσει την ανανέωση που επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ήττα των ευρωεκλογών. Δεύτερος στο Επικρατείας αναμένεται να είναι ο Γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης και σε εκλόγιμη θέση ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ενώ σε καλή θέση αναμένεται να είναι και ο Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Με ενδιαφέρον αναμένεται ο διάδοχος του Αλέξη Χαρίτση στο υπουργείο Εσωτερικών με πιθανότερους τον Αντώνη Ρουπακιώτη και τον Μιχάλη Σατθόπουλο.

Ο Αλ. Χαρίτσης, που θα είναι υποψήφιος στη Μεσσηνία, με ιδιαίτερα ανεβασμένες τις μετοχές του στο εσωκομματικό χρηματιστήριο, μαζί με την Έφη Αχτσιόγλου, είναι ήδη στη νέα ηγετική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.

Την ίδια στιγμή προβλήματα υπάρχουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος, όπως πχ στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ σήμερα αναμένεται να συζητηθούν τα ψηφοδέλτια του Λεκανοπεδίου.

Όσον αφορά στην προεκλογική στρατηγική, αναμένονται πολύ λιγότερες ανοιχτές συγκεντρώσεις (στην Αθήνα, πιθανόν και στη Θεσσαλονίκη), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει στη διακομματική Επιτροπή και για debate Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη. Παράλληλα, ενδιαφέρον έχει εάν θα υπάρχει συνεργασία με το «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά, αλλά και με τους Οικολόγους-Πράσινους

 

Written by stelios

Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του 21χρονου φοιτητή στην Κάλυμνο

Δείτε ένα απίστευτο γκολ που “έφαγε” τερματοφύλακας