Τι να κάνετε δωρεάν στην πόλη το Σαββατοκύριακο 25 & 26 Μαΐου

Το Σαββατοκύριακο βρίσκεται προ των πυλών και για όσους επιθυμούν να το γεμίσουν με πολιτιστικές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, ακολουθούν τέσσερις προτάσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στους νέους καλλιτέχνες, δωρεάν workshops για παιδιά και εφήβους, κινηματογραφικές προβολές σε ανοιχτά σινεμά και μια έκθεση με ζωγραφικά έργα παιδιών και τρισδιάστατες κατασκευές στα όσα ενδιαφέροντα διοργανώνονται στην πόλη αυτό το διήμερο εντελώς δωρεάν.

Δωρεάν workshops για παιδιά και εφήβους

To εργαστήρι Τέχνης κι Έμπνευσης Imaginary Rooms ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό την Κυριακή στις 26 Μαΐου, στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 20 χρόνια από την ημέρα που ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τα γκράφιτι ο Manolis Rtmone.

Κατά την διάρκεια της ημέρας θα λάβουν χώρα παρουσίαση της έκδοσης «Imaginary Memories. Coloring book by RTMone», δωρεάν workshops για παιδιά και εφήβους, doodle art sessions για όλους κι αλληλεπίδραση με τους ιθύνοντες του εργαστηρίου. Τα workshops έχει ως εξής: 11.00-12.00/ παιδιά 7-10 ετών  & 12.30-13.30/ έφηβοι 11-15 ετών.

Κινηματογραφικές προβολές στο ΚΠΙΣΝ

Για τέταρτο συνεχόμενο καλοκαίρι, το Park your Cinema προτείνει στους επισκέπτες του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος κλασικές ταινίες ρεπερτορίου τις οποίες είτε θα ανακαλύψουν για πρώτη φορά είτε θα έχουν την ευκαιρία να ξαναδούν σε μεγάλη οθόνη.

Ιδανική αρχή για φέτος, δύο μυθικά φιλμ που γιορτάζουν επετείους… σε αριθμό δεκαετιών! Τα 80 χρόνια από την πρεμιέρα του Μάγου του Οζ (Κυριακή 26/05 στις 21.00) και τα 60 χρόνια από την πρώτη προβολή της animated Ωραίας Κοιμωμένης (Σάββατο 25/06 στις 21.00) συναντιούνται σε έναν κοινό τόπο προέλευσης, τον κόσμο του παραμυθιού, και ενώνουν ψυχαγωγικά μικρούς και μεγάλους.

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης στο Φεστιβάλ Αθηνών

Για πρώτη φορά το Φεστιβάλ Αθηνών συνεργάζεται με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, ένα από τα ελάχιστα τέτοια μουσεία στον κόσμο. Στην Πειραιώς 260 θα φιλοξενηθεί έκθεση με ζωγραφικά έργα παιδιών και τρισδιάστατες κατασκευές με τίτλο «Κάνουμε θέατρο». Αφετηρία της έκθεσης είναι η θεατρική πρώτη ύλη, και ειδικότερα οι παραστάσεις του Φεστιβάλ που θα παρουσιαστούν το προσεχές καλοκαίρι στην Επίδαυρο.

Παράλληλα, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, τα πρωινά του Σαββάτου από τα μέσα Ιουνίου έως και τα μέσα Ιουλίου, θα φιλοξενήσει στην έδρα του εργαστήρια γνωριμίας και δημιουργίας για παιδιά και γονείς, με τίτλο «Στο Ηρώδειο με το ΜΕΠΤ». Η συμμετοχή θα είναι ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας και απαραίτητη προεγγραφή.

Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού

H Πειραματική Σκηνή -1, πιστή στο ανοιξιάτικο ραντεβού της με νέες ομάδες και καλλιτέχνεςτης πόλης, διευρύνει και συμπληρώνει τον θεματικό άξονα του ρεπερτορίου της έως τις 02 Ιουνίου, εστιάζοντας στην πόλη της Αθήνας και τις αλλαγές που συντελούνται, με την ελπίδα να συμβάλλει στην αναζήτηση του σύγχρονου ρόλου της.

Οι καλλιτέχνες που προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ της Πειραματικής Σκηνήςαναρωτιούνται: Είναι η Αθήνα η πόλη που αγαπάμε ή μια πόλη που φοβόμαστε; Η πόλη που αποδέχεται ή που αποστρέφεται το «διαφορετικό»; Η πόλη που ευνοεί με ίσες ευκαιρίες ή μια πόλη οχυρωμένων θυλάκων; Άραγε μπορούμε να ελπίζουμε στη φιλική εξέλιξη της φυσιογνωμίας της; Αυτό το Σαββατοκύριακο οι παραστάσεις θα λάβουν χώρα το Σάββατο στις  21.00 και την Κυριακή στις 18.30.

Νέες ενδείξεις για μεγάλες ποσότητες νερού κάτω από τον Άρη

Το σποτ του Κώστα Μπακογιάννη για τη συμμετοχή των Αθηναίων στις εκλογές